Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

“Χρονιά του ελληνικού τουρισμού το 2013″, λένε (και) οι Αυστριακοί


Olga-Kefalogianni-London
Τον τίτλο «η Ελλάδα αρέσει όλο και περισσότερο» φέρει δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, το οποίο αναφέρεται στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και μιλάει με κολακευτικά λόγια για την παρουσία της στην έκθεση που ολοκληρώθηκε χθες στη Βιέννη.

Οι διοργανωτές της έκθεσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την 38η έκδοσή της.
Συμπέρασμα; Το 2013 μπορεί να γίνει το έτος του ελληνικού τουρισμού. Αυτό εξάγεται από δηλώσεις των εκθετών, οι οποίοι βεβαιώνουν για το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, κυρίως την Πελοπόννησο και τα δημοφιλή νησιά.
«Όλοι οι κλασικοί θερινοί προορισμοί έχουν σήμερα υψηλή ζήτηση, ιδιαίτερα η Ελλάδα, δήλωσε στην εφημερίδα ο Walter Krahl του τουριστικού γκρουπ «Verkehrsbüro». Το δημοσίευμα συμπεραίνει εξ αυτών ότι μετά από χρόνια μείωσης των τουριστικών εσόδων, η χώρα μας μπορεί να βιώσει φέτος στροφή ανάκαμψης.
Σημειώνουμε ότι την τετραήμερη έκθεση στη Βιέννη επισκέφθηκαν περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι. Το ενδιαφέρον τους μοιράστηκε σε 750 διαφημιστικά γραφεία από 75 χώρες, ενώ πολλοί εξ αυτών προχώρησαν άμεσα σε κρατήσεις. Μεγάλη ήταν η ζήτηση, όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις κρουαζιέρες.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι από κοινού με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, προωθούν τη δημιουργία λιμανιού κρουαζιέρας στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου όπως το έχει χαρακτηρίσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου