Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τι απαντά το ΣΔΟΕ για τους ελέγχους στην Αυτοδιοίκηση


Stasinopoulos-SDOE
Τη δική του απάντησή στην κριτική που άσκησε η ΚΕΔΕ δια του προέδρου της Κώστα Ασκούνη, στη διαρροή στοιχείων για τις έρευνες του ΣΔΟΕ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε νυν και πρώην δημάρχους, περιφερειάρχες, νομάρχες και συμβούλους , έδωσε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει τα εξής, απευθυνόμενος προς την ΚΕΔΕ:

“Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκει σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και την Δημοκρατία μας.
Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.
Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.
Όσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου