Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Λίστες ΝΔ: Με… αέρα ανανέωσης των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα


Θα απογοητευθήκατε ασφαλώς κι εσείς διαβάζοντας τις (κατ΄ ευφημισμό) “ανανεωμένες” λίστες υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ που δημοσίευσε χθες ο “Τύπος της Κυριακής”. Πραγματικά εν ξέρει τι να πεί κανείς. Δοκιμάζουν τα νεύρα της βάσης, εκείνοι που κάνουν τις διαρροές; Βγάζουν ονόματα για να τα “κάψουν”; Ό,τι και να συμβαίνει το συμπέρασμα είναι ένα από τις λίστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητος μέχρι στιγμής: ελλιπής ανανέωση, αριστοκρατικοί γόνοι δευτέρας τάξεως, λίγοι δεινόσαυροι και αρκετές σοβαρές υποψηφιότητες. Οι οποίες δεν φτάνουν όμως.

Το στοίχημα της ανανέωσης είναι ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς στις επερχόμενες εκλογές. Δεδομένων των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών για την εφαρμογή του προγράμματός του και των δύσκολων αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει, η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τη ΝΔ.
Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσουν οι ερασιτεχνισμοί και οι διαρροές. Και να ανοιχτούν επιτέλους στην κοινωνία. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε.
Η πραγματική λίστα υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ (σε αποκλειστικότητα)
Κατά τα άλλα, επειδή βλέπουμε να δημοσιεύονται κάθε τόσο διάφορες εκλογικές λίστες της ΝΔ (τελείως διαφορετικές μεταξύ τους) και επειδή υποψιαζόμαστε τον άνθρωπο που τις διαρρέει αποφασίσαμε να σπάσουμε το of the record και να αποκαταστήσουμε την τάξη δημοσιεύοντας τις πραγματικές λίστες.
 Α’ ΑΘΗΝΩΝ: Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος  δεν θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο γιατί θα διορισθεί Ισόβιος  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αρχηγός των συμμαχικών αφγανικών δυνάμεων με έδρα τον Κολωνό. Για τους άλλους δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Απολύτως…
Β’ ΑΘΗΝΩΝ:  Η κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει: η οµάδα των «φιλελευθέρων» (Μητσοτάκης, Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Αντώναρος) θα κατέλθουν ως ένα όνομα: Μιλτιάδης-Ευάγγελος Μησπηκώστας, πέντε σε ένα νοικοκυρεμένα. Θα σαρώσουν σε σταυρούς ενώ θα κόβουν τη βουλευτική αποζημίωση στα πέντε, για να δώσουν το παράδειγμα. Θα εμφανίζονται στη Βουλή εκ περιτροπής, εγκαινιάζοντας το θεσμό του απασχολήσιμου ή part time  βουλευτή. Ο Καμμένος θα κατέβει ως ανεξάρτητος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αντίβαρο στην πενταπλή υποψηφιότητα θα είναι η κάθοδος του Γιάννη Μανώλη. Η νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος µετά από 18 χρόνια «µετακινείται» από την εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας για να «ψηθεί» . Ερώτηµα παραµένει αν θα είναι υποψήφιοι ο Ζαγορίτης και ο Ζαγοραίος. Η µάχη θα είναι σκληρή, καθώς από τη Ν.Δ. εκλέγονται στη Β’ Αθηνών  και οι Βαγγέλης Μεϊµαράκης, Γεράσιµος Γιακουµάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας και Αργύρης Ντινόπουλος.  Αν τελικά κατέβει η Βασιλική, θα φάνε όλοι τη σκόνη της.
ΑΤΤΙΚΗ: Τα νέα πρόσωπα είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Πάνος Λειβαδάς, ο Θανάσης Κατσιγιάννης,ο Γιάννης Κατσιθανάσης και  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής Μάκης Γάκης. Συζητείται πάντως και το όνοµα του Πέτρου Δούκα, του Πέτρου Γαϊτάνου, του Πέτρου Κωστόπουλου και του Μεγάλου Πέτρου.
Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Υπουργός Αναπληρωτής Παιδείας  θα βγει φυσικά πρώτος όπως διαβάζουμε σε όλες τις εφημερίδες, οι οποίες αν γράφαν τόσο καλά λόγια και για τον Σαμαρά, δεν θα εαντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα . Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων, ενώ κυκλοφορεί έντονα το όνοµα του Βασίλη Κορκίδη, αλλά και του Πέτρου Αρβανίτη. Ο Πέτρος Μαντούβαλος  θα κατέλθει επίσης, για να υπάρχει και ένας Πέτρος σε όλη τη ΝΔ.
Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αναζητώντας τον δεύτερο μετά τον Φαήλο: Έντονη προεκλογική µάχη έχουν ξεκινήσει ο νυν βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Βασίλης Βουγιουκλάκης για την δεύτερη θέση. Αναζητείται και βετεράνος παίκτης του Ολυμπιακού για να κατέβει, αλλά είναι όλοι με τον Φαήλο.
Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Υποψήφιοι θα είναι εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη στο πλαίσιο της ανανέωσης, ενώ νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του επιχειρηµατία Στράτου Σιµόπουλου. Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού, του Παναγιώτη Κοκκόρη και του Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, ενώ κυκλοφορεί το όνοµα του Κώστα Μαργαρίτη. Μια θέση στη λίστα  θα έχουν οι Λιάνα Γούτα, Αννυ Ευθυµίου, Δηµήτρης Κούβελας και Στάθης Κωνσταντινίδης και θα τα βάλουν με τους δεινόσαυρους. Κοµµατικά στελέχη αναφέρουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους την Αρτεµη Διαλυνά και την Τζελίνα Μακραντωνάκη. Οι πιθανότητες για κάθοδο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου λιγοστεύουν ευρώ το ευρώ…
Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης αναντικατάστατοι. Στους σταθερούς υποψηφίους φέρονται να είναι ο πρώην αντινοµάρχης  Γιάννης Παλαιστής, ο Γιώργος Πυγμάχος, η Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Άρης Αραµπατζής, γνωστός και ως ΑΑ. Υποψηφιότητα διεκδικούν, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, Βασίλης Κανάκας, Γιάννα Τζάκη, Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυµεί και η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία βεβαίως προτιμάει  να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά ως αποτέλεσμα της ήττας της οικογενειοκρατίας θα κατέβει  στη Β’ Θεσσαλονίκης. Είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα ανέβει κατηγορία και θα παίξει στην Α΄ Εθνική, όπου δικαιωματικά ανήκει… Ο Αδάµ Ρεγκούζας θα  είναι μια ειδική υποψηφιότητα, για να παρθούν οι ψήφοι των κατατρεγμένων εφοριακών και των πασχόντων από αμνησία, ποδάγρα και Αλτσχάιμερ.
Με… αέρα ανανέωσης των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα
Στο νομό Ηµαθίας το νέο πρόσωπο είναι ο Τάσος Μπαρτζώκας.. Κώστας Ζιώγας, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πολιτευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης «ψήνονται» να κατέβουν.
Στο Κιλκίς φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι υποψηφιότητες του Σάββα-αμάρτησα για το παιδί μου- Τσιτουρίδη και του πολιτευτή Γιώργου Γεωργαντά, ενώ «θολό» παραµένει το τοπίο σχετικά µε την υποψηφιότητα του δηµάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα, γιατί δεν βρίσκει κράνος.
Στην Πέλλα ο βουλευτής Γιώργος Καρασµάνης διατηρεί τη µοναδική «γαλάζια» έδρα. Νέες υποψηφιότητες είναι ο πολιτικός µηχανικός Διονύσης Σταµενίτης και ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ενώ ενδιαφέρονται η Παρθένα-η μεγάλη επιστροφή της Ντόρας- Φουντουκίδου  και ο Ιορδάνης Τζαµτζής.
Στην Πιερία φαίνεται ότι «διπλοκλείδωσαν» οι υποψηφιότητες της νοµαρχιακής συµβούλου Σοφίας Μαυρίδου, του Αποστόλη Πόδα, του πρώην επιτυχημένου υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Κώστα –δεν θα ξαναμιλήσω στον Μάκη-Κουκοδήµου.
Στις Σέρρες η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έχει την έδρα και θα συνεχίσει να την έχει, ο Κώστας Τσιπλάκης θα κατέλθει και πάλι, ενώ ο γιος του Αχιλλέα Καραµανλή, Κώστας, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενδιαφέρεται να πολιτευθεί, παρά τις πιέσεις της βάσης.
Στη Χαλκιδική υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς. Πιθανότατα στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν εκ νέου οι Ευθύµιος Καρανάσιος και Ιφιγένεια Κυριακού. Τα νέα πρόσωπα είναι ο οικονοµολόγος  Δηµήτρης Πάχτας (ιστορικό επώνυμο),ενδεχομένως ο Δημήτρης Τσούφης η Ολγα Παπαµέτη, ο Γιώργος Γκιλής και ο δικηγόρος Νίκος Καραµανλής (!!!) που συµµετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2007.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα Γρεβενά η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Θανάση Σδράλλη, ενώ τοπικά στελέχη δείχνουν ως υποψήφιο το Βάιο Κόραβο, ενώ στους ενδιαφεροµένους περιλαµβάνονται οι Ιωάννης Γιάτσιος, Ματθαίος Αδάµος και Γιάννης Χάτσιος.
Στην Καστοριά τα νέα πρόσωπα θα είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Πασχάλης Γκέτσιος, Γιώργος Ντίνας και Μαρία Αντωνίου, ενώ στην Κοζάνη η νέα υποψηφιότητα είναι γλωσσοδέτης: Διαµαντής Βαχτσιαβάνος.
Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. εκπροσωπείται από τον Στάθη Κωνσταντινίδη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τις υποψηφιότητες του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του Σταύρου Παπασωτηρίου. Η περιφέρεια προβλέπεται να γίνει γαλάζια με συνοπτικές διαδικασίες.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ: Στη Δράμα ο πρώην δήµαρχος Θωµάς Μαργαρίτης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην βουλευτή Σταύρου Δαϊλάκη (κάτι μας θυμίζει).
Στον Εβρο είναι δεδοµένη η υποψηφιότητα του Άκη Γεροντόπουλου, ενώ στην Καβάλαυποψήφιος φέρεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής. Στην Ξάνθη ο Αλέκος Κοντός παραµένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ αναµένεται να συµπεριληφθούν ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και η Γεωργία Ανδρέου.
Στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Ν.Δ. αναζητά πρόσωπο από τη µειονότητα των Ελλήνων.
ΗΠΕΙΡΟΣ:
Στην Άρτα (λέω και κλαίω) εξαίρεση στην οικογενειοκρατία θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαδηµητρίου, γιου του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδηµητρίου. Ενδιαφέρον υπάρχει από τον Γιώργο Στύλιο, τον Χριστόφορο Μίχο, τον πρώην νοµάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου και την Εύη Καραµπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραµπίνα (ενδιαφέρον επίθετο)και της Τασούλας Σίµου-Τάσου.
Στη Θεσπρωτία εκτός από τον πρώην υφυπουργό Αντώνη-κάνω και οικογενειακές μετατάξεις- Μπέζα, τη µονοεδρική αναµένεται να διεκδικήσουν οι Κώστας Μπέσης και Νίκος Κάτσιος.
Στα Ιωάννινα υπάρχουν οι παρουσίες του γραµµατέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα και του Σταύρου Καλογιάννη. Υποψήφιος αναµένεται να είναι ο δηµοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς, ενώ τα τοπικά στελέχη µιλούν και για τους Κώστα Κάτσενο, Γιάννη Γεροθανάση, Οδυσσέα Πότση.
Στην Πρέβεζα κυκλοφορούν μετά τις 20:00 καθημερινά τα ονόµατα των Αχιλλέα Βουνάτσου, Μιχάλη Σπυρέλη, Στέργιου Γιαννάκη και Μαρίας Πετρόζου.
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:
Στην Αιτωλοακαρνανία έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα. Θύµιου Δρόσου. Εξετάζεται από τον ΑΣΕΠ ο πρώην δήµαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, ενώ και η Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού «παίζει», ενώ ακούγονται οι υποψηφιότητες Γεωργία Μπόκα και του Νίκου Καραπάνου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παπαναστασίου, τον Ασηµάκη Φωτόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή και τον Δηµήτρη Αρβανίτη.
Στην Αχαΐα κατεβαίνει  ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσουν και πάλι τις δυνάµεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Νέοι υποψήφιοι αναµένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαµαλίκης και ο υποψήφιος δήµαρχος Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος. Συζητούνται να είναι και πάλι υποψήφιες η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου και η Ελένη Πανίτσα-Μπακουλοπούλου.
Στην Ηλεία νέες υποψηφιότητες είναι η βουλευτής Επικρατείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Διαµαντής Σεϊτανίδης. Στο ψηφοδέλτιο µε το βουλευτή Κώστα Τζαβάρα (που έχει «αγκαζάρει» τη μία έδρα) ο καθηγητής Διονύσης Χιόνης και οι Χάρης Λαµπρόπουλος, Γιώργος Κατσάµπερης, ενώ θα είναι πάλι υποψήφιος ο Παναγιώτης Αδρακτάς.
ΙΟΝΙΟ: Στη Ζάκυνθο φέρεται να είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης Διονύσης Γάσπαρος, στην Κέρκυρα ο Στέφανος Γκίκας, στην Κεφαλλονιά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη «µάχη του σταυρού» ο υφυπουργός και πρώην βουλευτής Πέτρος Αλιβιζάτος. Το ψηφοδέλτιο ενισχύεται από τη μεταγραφή  της Σοφίας Λουκέρη (µε κεφαλλονίτικη καταγωγή) καθώς και ο Παύλος Παπαδάτος. Στη Λευκάδα ακούγεται η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:
Στη Βοιωτία ο Ανδρέας Κουτσούµπας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ ακούγονται τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Γιάννη Καράµπελα, του Παντελή Φραγκούλη, του Τάσου Ιγγλέζου και του Λουκά Υπερήφανου.
Στην Εύβοια, µε τους εν ενεργεία βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Σίµο Κεδίκογλου οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται: οι πληροφορίες µιλούν για το δήµαρχο Ιστιαίας Χριστοφή Ζάχο, τη Σίσσυ Λαΐου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σταµάτη Γκάβαλη και το γιατρό Γιώργο Χαλιώτη.
Στη µονοεδρική Ευρυτανία πολύ πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Κοντογιώργου, πρώην πολιτικού φίλου της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στη Φθιώτιδα το «γαλάζιο» τοπίο αλλάζει µετά τη «µετακίνηση» του Θανάση Γιαννόπουλου στη Β’ Αθηνών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας παραµένει και προστίθενται οι Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Μπρεκουλάκης, Ελένη Τσεκούρα και Ελένη Μακρή.
Στη Φωκίδα το ψηφοδέλτιο ανανεώνεται µε την είσοδο του δηµοσιογράφου Σπύρου Τρίψα (ΕΠΙΚΑΙΡΑ), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ως υποψήφιο τον Κώστα Παπαθανασίου. Λείπουν οι πάλαι ποτέ αρχηγοί της αγροτιάς. Δεν είναι και λίγο..
ΘΕΣΣΑΛΙΑ:
Στην Καρδίτσα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δηµήτρης Σιούφας, δυστυχώς για το έθνος φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά «σταυρό». Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, ο ανιψιός του, Παύλος Σιούφας. Η τοπική κοινωνία στο ίδιο πνεύμα εκτιμά ότι και ο γιος του πρώην υπουργού Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου, Γιώργος, θα κατέβει. Ο Βασίλης Πολυµερόπουλος, µέλος της ΑΔΕΔΥ, δεν είναι από «τζάκι». Κατόπιν τούτων προτείνω θερμώς την ΕΥΑ και τον “Μήτσο από την Καρδίτσα”. Ο Φάκτορας θα κρυφτεί λέει την ημέρα των εκλογών για να μην τον βλέπουν.
Στη Λάρισα, όπου η Ν.Δ. έχει ισχυρή παρουσία µε τον Μάξιµο Χαρακόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τη συµµετοχή του Γιώργου Αδαµούλη. Μεταξύ των ονοµάτων που κυκλοφορούν είναι του πρώην νοµάρχη Λουκά Κατσαρού, του Ντίνου Διαµάντου και της Μαίρης Καµηλαράκη.
Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Θανάση Νάκου, «επιστρέφει από το μέλλον» η Ζέττα Μακρή, ενώ και ο Γιώργος Σούρλας θα ανανεώσει και για αυτόν τον αιώνα την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπο του.
Στα Τρίκαλα, υποψήφιος θα είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ενώ οι πληροφορίες µιλούν για τον Κώστα Σκρέκα, γιο του πρώην βουλευτή, την Ελένη Αργυροπούλου και τη Ζέφη Νικολάου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
Στην Αργολίδα η υποψήφια Πρωθυπουργός Έλσα διαγράφηκε, ο Γιάννης Μανώλης μετακόμισε και στο ψηφοδέλτιο ο µόνος εν ενεργεία βουλευτής είναι ο Γιάννης –αυτοκρατορικός- Ανδριανός. Νέα πρόσωπα είναι ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς, ο Βασίλης Σιδέρης, ο Χρήστος Καλατζής και η Θεοδώρα Καλογεράκου, ενώ ακούγεται και το όνοµα του Βαγγέλη Μπαρµπάκου.
Στην Αρκαδία υπάρχει η στιβαρή παρουσία του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Οι πληροφορίες µιλούν για τους Μαρίνο Τσίρµπα, Μαρία Τροχάνη και Βασίλη Κοντοζαµάνη.
Στην Κορινθία θα πολιτευτεί ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ερώτηµα παραµένει η συµµετοχή του γιου του Σταύρου Δήµα, καθώς ο υπουργός έχει «κλειδωθεί» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οικογενειακές ιστορίες δηλαδή, ενώ ανοίγει ο δρόµος και για τον Κώστα Γιώτη, μετά την εκπληκτική του πορεία στις δημοτικές.
Στη Λακωνία Μενέλαος Δασκαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας.
Στη Μεσσηνία, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσουν ο Μιλτιάδης Χρυσοµάλλης (ισχυρή νέα υποψηφιότητα), η Μπέσσυ Πλέτσα με πολλές πιθανότητες εκλογής επίσης, ο δικηγόρος Άγγελος Κωτσιόπουλος και ο Κώστας Σαµπατζιώτης. Η υποψηφιότητα του Κώστα Ζωντανού εκκρεμεί, ενώ ερωτηματικό παραµένει η συµµετοχή του υποψήφιου περιφερειάρχη Δηµήτρη –όχι άλλο κάρβουνο- Δράκου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ:Στη Λέσβο θα είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παύλος Βογιατζής, στη Σάµο η Ν.Δ. έχει καταλήξει στο κοµµατικό στέλεχος Φίλιππο Μωυσόγλου και στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες µιλούν και για τη Μαρία Σώδη.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ:Στα Δωδεκάνησα η Ν.Δ. εκπροσωπείται µε άρωµα γυναίκας σήµερα στη Βουλή, τη Μίκα Ιατρίδη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Μπάµπη Κόκκινου και αναμένονται τα άλλα χρώματα. Ακούγονται οι Βασίλης Χρύσης, Παντελής Μαραβέλιας, Γιάννης Παπάς, Μάνος Κόνσολας και Ηλίας Ζωγραφίδης. Στις Κυκλάδες, όπου ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης έχει τη «γαλάζια» έδρα, κατά τις πληροφορίες θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Καφτηράνης. Πληροφορίες µιλούν για συµµετοχή της Φιλιάννας Χωµατά, κόρης του πρώην βουλευτή, και του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη.
ΚΡΗΤΗ:
Στο Ηράκλειο, έδρα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, µάχη θα δώσουν ο Κώστας Πουπάκης και ο Γιάννης Οικονόµου. Πληροφορίες µιλούν επίσης για τον Κώστα Μπαντουβά και την Αντιγόνη Σταµενίτη.
Στο Ρέθυµνο, µετά τη «µετακίνηση» της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ανιψιού του πρώην υπουργού.
Στα Χανιά σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες των Μανούσου Βολουδάκη και Κυριάκου Βιρβιδάκη.
Στο Λασίθι, εκτός από τη δεδοµένη υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, αναµένεται να «κατέβει» η Ελένη Βλάση. Αυτοί θα δώσουν μάχη με θεωρητικά πολύ υπέρτερες δυνάμεις…
Ένα είναι βέβαιο, μπορούν και καλύτερα…
Μ.Ο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου