Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΕΣ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ...ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ!


Από τους Εξοργισμένους με άποψη…
Την ώρα που καταρρέουν και τα κανάλια και οι εφημερίδες τους, οι «νταβατζήδες» καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι πίσω από το βούλευμα προφυλάκισης του Εφραίμ μπορούν να στήσουν ξανά το χορό της εκ νέου αποδόμησης του Κώστα Καραμανλή!! Και μπορούν επίσης να κρύψουν τον πολιτικό διασυρμό της «εκλεκτής» τους Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, που βυθίζεται αύτανδρη στην πολιτική ανυποληψία, θυμίζοντας λιγότερο κυβέρνηση και περισσότερο εκδοχή του Τσίρκου «Μεντράνο»!! Κούνια που τους κούναγε… Τους έχει πάρει χαμπάρι και ο τελευταίος πολίτης ότι δίνουν τα ρέστα τους. Ας είναι βέβαιοι ότι θα μείνουν και πάλι, αλλά τώρα οριστικά, ταπί!!!


Ας πιάσουμε όμως την «κλωστή» απ’την αρχή:
Το ότι οι «νταβατζήδες» που συνεργάστηκαν με άλλους πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδος, για να ρίξουν τον Κώστα Καραμανλή έχουν πανικοβληθεί και από την αποκάλυψη του τότε εθνικώς ειδεχθούς ρόλου τους και από τη ραγδαία ανάκαμψη του τέως Πρωθυπουργού, είναι τοις πάσι γνωστό. Τα τότε κατορθώματά τους όμως επιβεβαιώνονται πλήρως όταν τώρα, πίσω από την προφυλάκιση του Εφραίμ, δίνουν ακόμη μια απελπισμένη «μάχη» για πείσουν τον κοσμάκη πως το Βατοπαίδι ήταν, δήθεν, πολιτικό σκάνδαλο και έκρυβε πολιτικό χρήμα!!! Μετέρχονται λοιπόν ξανά-μανά τα πάντα. Βγάζουν από το «ντουλάπι» τους τους ίδιους πολιτικούς και νομικούς που χρησιμοποίησαν και τότε, επιχειρούν να εκφοβίσουν όσους -και είναι οι συντριπτικά περισσότεροι- είχαν εντελώς διαφορετική άποψη και, το κυριότερο, αποσιωπούν ή διαστρέφουν τις μεγάλες και δικαιολογημένες αντιδράσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, για την προφυλάκιση του Εφραίμ.
Ταυτόχρονα οι ίδιοι «νταβατζήδες», ορισμένοι από τους οποίους είναι και οι ίδιοι υπόδικοι, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι, όπως είπαμε, ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι ιδίως για το ότι:
Δεν έβγαλαν τσιμουδιά όταν η ίδια η Προανακριτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, και με πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που έχουν ευθύνη για το Βατοπαίδι.
Δεν βγάζουν άχνα για το ότι αυτή η Προανακριτική Επιτροπή έχει, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για τη, δήθεν, ζημιά για το Βατοπαίδι. Άρα μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί, με βάση το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει για όλους, να μιλάει για ζημιά. Πολύ περισσότερο όμως δεν διερωτώνται γιατί -με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πάντα- δεν υπάρχει ακόμη πόρισμα ως προς αυτή την πραγματογνωμοσύνη; Γιατί δεν βγαίνει το πόρισμα; Μήπως «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»; Και τι εννοούμε «αχλάδα»; Μα φυσικά το Ολυμπιακό Ακίνητο που ήταν το κυριότερο αντικείμενο της ανταλλαγής για τη Λίμνη Βιστωνίδα!!! Μήπως, όταν οι πραγματογνώμονες έφτασαν εκεί, «ανακάλυψαν» ότι το σκάνδαλο δεν βρίσκεται στην ανταλλαγή αλλά στην τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ της τιμής που συμφωνήθηκε τότε για ν’ανεγερθεί το Ακίνητο και του τελικού κόστους ανέγερσης; Μήπως δηλαδή, με απλά λόγια, το Ακίνητο κόστισε πολύ περισσότερο απ’όση είναι η πραγματική αξία του σήμερα; Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ψάξουμε να δούμε ποιος εργολάβος το έχτισε και πόσα πήρε η εταιρεία του, μέσα στην αναμπουμπούλα των Ολυμπιακών Αγώνων; Ποιος φίλες και φίλοι ήταν Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ; Θυμηθείτε τον Μπαϊρακτάρη και θα βρείτε γιατί χτυπάνε ακόμη τον Κ. Καραμανλή. Και να είστε βέβαιοι ότι στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε, και έχει να γελάσει κάθε πικραμένος! Όπως επίσης για κάποιους «θα κλάψουνε μανούλες»!!!
Δεν «συγκινούνται» για το ότι προφυλακίζεται μεν ο Εφραίμ, πλην όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και του ΙΚΑ, με τους οποίους οι «νταβατζήδες» συναγελάζονται. Κυρίως δε κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι οι «μιζαδόροι» του ΠΑΣΟΚ που τα πήραν, με δικαστικές πλέον αποδείξεις, από τη SIEMENS!!! Έλα όμως που όλοι αυτοί ήταν, χρόνια ολόκληρα, εκλεκτοί των «νταβατζήδων» και των δημοσιογραφικών τους «τσιρακίων»!!! Πώς να τους «ακουμπήσουν» αφού, αν μιλήσουν, «νταβατζήδες» και «τσιράκια» θα τρέχουν και δε θα φτάνουν;
Για να τελειώνουμε και για συμπέρασμα: Οι γνωστοί τοις πάσι πρώην κρατικοδίαιτοι «νταβατζήδες» επί ΠΑΣΟΚ βρήκαν ευκαιρία, με την προφυλάκιση του Εφραίμ, να αρχίσουν να «ονειρεύονται» ότι θα εξαφανίσουν τον Κ. Καραμανλή από την πολιτική σκηνή μεταχειριζόμενοι και πάλι «τσιράκια», «πρακτοράκια» και κάθε μορφής παραπληροφόρηση, διαβολή και απειλή. Τόσο πολύ φοβούνται τον Κ. Καραμανλή και τη ραγδαία αποκατάσταση της αλήθειας γι’αυτόν, τόσο πολύ φοβούνται ότι «τους γνωρίσαμε», όπως λένε στα καρναβάλια. Τόσο πολύ τους πονάει ακόμη ο «βασικός μέτοχος», για τον οποίο γράψαμε εκτενώς αλλά μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε δριμύτεροι; Είπαμε όμως στην αρχή: «Κούνια που τους κούναγε». Ο Κ. Καραμανλής τους στέλνει τη γραφή του Γ. Καραϊσκάκη, αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη. Και στην πολιτική η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Ή, καλύτερα, κυριολεκτικώς παγωμένο…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Κάτι δημοσιογραφικά «τσιράκια» των «νταβατζήδων» κρίνουν νομικώς –σιγά ρε παιδιά τη μόρφωση- το βούλευμα για την προφυλάκιση του Εφραίμ λέγοντας: «μα το Σύνταγμα και ο νόμος ισχύουν για όλους». Βεβαίως αγαπητά «τσιράκια», ισχύουν για όλους και μάλιστα τόσο πολύ ώστε, υπό τους αλαλαγμούς των αφεντικών σας, ο Εφραίμ να οδηγείται στη φυλακή και οι μιζαδόροι της SIEMENS καθώς και κάποιοι από τους εργοδότες σας να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Βρε ουστ!!!
Τι να γίνει όμως, σας σιγοντάρουν και οι νομικοί που προαναφέραμε…. Μπράβο τους! Η «αμεροληψία» τρέχει από τα μπατζάκια τους!! Τους θυμόμαστε άλλωστε από τότε που είχαν βγει στις ρούγες και στα κεραμίδια εναντίον του Ζαγοριανού, Ανακριτή στην υπόθεση SIEMENS, όταν ο άνθρωπος, μόνος κι έρημος, προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του!!! Τόσο «κύρος», τόση «αντικειμενικότητα»! Πώς όμως θα μπορούσαν να βγουν στα κανάλια για να διαφημίσουν την «πραμάτεια» τους και να αυξήσουν τις δουλειές τους αν δεν πουν ό,τι συμφέρει τους «νταβατζήδες»;
Όσο για τη Δικαιοσύνη, σεβόμαστε την ανεξαρτησία της, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, και δεν κριτικάρουμε τις αποφάσεις της. Γιατί όμως το βούλευμα για τον Εφραίμ μας θυμίζει τόσο πολύ τη φράση του Juvenalis –από το 17ο αιώνα- «quis custodiet ipsos custodes» και ελληνιστί «ποιος θα μας φυλάξει απ’αυτούς τους φύλακες;»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου