Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Δείτε που πηγαίνουν οι Ευρωπαίοι για αναζήτηση εργασίας και οινομικής ανάπτυξης.


Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών ευκαιριών του μέσου πολίτη στις χώρες που μαστίζονται περισσότερο από την κρίση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία είναι δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.


1. Αλβανία Σίγουρα δεν θα αποτελούσε την πρώτη επιλογή από την άποψη της οικονομικής της δυνατότητας, πλην όμως η εγγύτητά της στην Ελλάδα και στην Ιταλία, δύο από τις χώρες που μαστίζονται περισσότερο από την κρίση, εξηγεί γιατί βρίσκεται ψηλά στην λίστα.

2. Αγκόλα Η εκρηκτική ανάπτυξη της πετρελαιοβιομηχανίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επίσημη γλώσσα του κράτους είναι τα Πορτογαλικά, ωθούν πολλούς Ίβηρες μετανάστες να ζήσουν σε ένα Αφρικανικό κράτος.

3. Αυστραλία Μια επιλογή που ήταν κάτι περισσότερο από προφανής. Δυνατή οικονομία, σταθερή διακυβέρνηση, πολύ καλό βιοτικό επίπεδο ζωής, καθιστούν την Αυστραλία, ένα ελκυστικό προορισμό, ιδιαίτερα για τους Ιρλανδούς, που απολαμβάνουν και την έλλειψη εμποδίων στην γλώσσα.

4. Βέλγιο Απέχει αρκετά από αυτό που θα ονομάζαμε ως την πιο σταθερή οικονομία στην Ευρώπη, αλλά παρ' όλα αυτά αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκριτικά χειρότερες συνθήκες της πατρίδας τους.

5. Βραζιλία Ξανά και εδώ η σχετικά ανθηρή οικονομία, σε συνδυασμό με την πορτογαλική γλώσσα, καθιστούν την Βραζιλία ένα αγαπημένο προορισμό των Πορτογάλων μεταναστών.

6. Καναδάς Αρκετά ελαστικές μεταναστευτικές πολιτικές, εργασιακές ευκαιρίες, ιδιαιτέρα στον τομέα των πόρων, συνδυασμένες με ένα αρκετά ισχυρό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, καθιστούν τον βόρειο γείτονα των Ηνωμένων Πολιτειών κορυφαία επιλογή.

7. Κύπρος Άλλη μία χώρα που πιθανότητα να μην περιμένατε ότι αποτελεί επιλογή, όσων αναζητούν εργασία. Ωστόσο και εδώ η εγγύτητα με την Ελλάδα κυρίως, αλλά και με την Ιταλία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του τομέα των ενεργειακών πόρων, εξηγούν γιατί αυτό το νησί της Μεσογείου βρίσκεται στην λίστα.

8. Γερμανία Ο πυρήνας της Ευρωζώνης, πολιτική σταθερότητα, ισχυρό δίχτυ ασφαλείας. Μια όχι κακή επιλογή.

9. Ισραήλ Η σταθερή & προσανατολισμένη στην επιχειρηματικότητα οικονομία, η γειτνίαση με την Νότια Ευρώπη, καθώς και το ότι η χώρα είναι δεκτικοί στους μετανάστες, κάνουν το Ισραήλ μια καλή επιλογή.

10. Τουρκία Όπως και με το Ισραήλ η γειτνίαση με την Νότια Ευρώπη σε συνδυασμό με τους αλματώδης ρυθμούς ανάπτυξης καθιστούν την Τουρκία μια ελκυστική επιλογή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου