Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κοραντής: "Είχαμε ενδείξεις όχι αποδείξεις για τις φωτιές..."

Ο κύριος Κοραντής δήλωσε ότι,"Η ΕΥΠ είχε πληροφορίες - από σοβαρές πηγές - ότι οι πυρκαγιές στην Ελλάδα την περίοδο 1995-1997 ήταν αποτέλεσμα τουρκικού δάκτυλου - όπως αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ - ωστόσο δεν είχε τρανταχτές αποδείξεις" σύμφωνα με το Nooz.gr.


Αυτό ανέφερε την Τρίτη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και νυν βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, σε δηλώσεις του στο Βήμα 99,5.Όπως υπογράμμισε, η ΕΥΠ είχε συγκεντρώσει πληροφορίες, τις οποίες είχε προσπαθήσει να διασταυρώσει, καθώς δεν ήταν αρκετές για να τεκμηριώσουν μια απόδειξη.
Ο κ. Κοραντής εξέφρασε επίσης την έκπληξη του για τον χρόνο που επέλεξε ο κ. Γιλμάζ να προχωρήσει στις αποκαλύψεις αυτές, τις οποίες και απέδωσε σε "μία προσπάθεια επανόδου του στην ενεργό πολιτική δράση".

Σύμφωνα με τα Νέα, πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι σχετικές πληροφορίες ήταν από την πρώτη στιγμή σε γνώση της τότε ελληνικής κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι την επίμαχη περίοδο υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ δηλώσεις καταγγελίας για τους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση και όλους όσοι κρύβονταν πίσω από αυτούς είχε κάνει εκείνη την περίοδο ο τότε υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας - ως αρμόδιος για τη δασοπροστασία.

Υπενθυμίζεται ότι τη διετία 1995-1997 είχαν - μεταξύ άλλων - ξεσπάσει οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη, στο Σέιχ Σου και στην Ικαρία. Τότε, υπήρξαν "διαρροές" από κυβερνητικές πηγές για εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, αλλά δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ η παραμικρή απόδειξη για αυτό.

Η αποκάλυψη του τούρκου πρώην πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι μεταξύ της περιόδου 1995-1997 οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έκαιγαν ελληνικά δάση, προκάλεσε έκπληξη και σάλο.Όπως τόνισε ο κ. Γιλμάζ στην τουρκική εφημερίδα Birgun, όλοι οι πρωθυπουργοί ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον διάδοχό τους που και με ποιο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν μυστικά κονδύλια του κράτους, όμως η κ. Τσιλέρ αρνήθηκε να αποκαλύψει τις σχετικές πληροφορίες στον Γιλμάζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου