Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι έντεκα έγιναν τέσσερις

Τρεις ή τέσσερις έγιναν οι 11 βουλευτές για τους οποίους κρίθηκε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση σχετικά με ύποπτες μειώσεις καταθέσεων από 100.000 - 400.000 που προκύπτουν από τα πόθεν έσχες τους και δεν δικαιολογούνται.

Οι βουλευτές αυτοί για τους οποίους αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες να συνεχιστεί η έρευνα παραμένουν ανώνυμοι καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες κ. Ευάγγελο Αργύρη «τα ονόματα δεν μπορούν να γίνουν γνωστά μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

Αναλυτικά, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη το απόγευμα, οι ορκωτοί ελεγκτές προσκόμισαν στους βουλευτές τα αποτελέσματα των ερευνών για 15-16 πρώην και νυν βουλευτές, στις δηλώσεις πόθεν έσχες των οποίων υπήρχαν σημαντικές μειώσεις καταθέσεων οι οποίες δεν δικαιολογούνταν.

Η πλειοψηφία των ερευνομένων προσκόμισε στους ορκωτούς ελεγκτές τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. παραστατικά καταθέσεων) ωστόσο υπήρξαν και 3-4 περιπτώσεις που δεν φάνηκε να πείθουν την Επιτροπή η οποία ομόφωνα αποφάσισε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για να διερευνηθεί η πιθανότητα παραβίασης των διατάξεων για το πόθεν έσχες.

Τα αποτελέσματα των ερευνών αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους οι βουλευτές σε περίπου 10 ημέρες, ενώ ονόματα θα δοθούν στην δημοσιότητα μόνο στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν παραβάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου