Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τα παιδιά των Ελλήνων πρωθυπουργών


Η είδηση είναι από μόνη της εντυπωσιακή: Ο γιος ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού, και μάλιστα χώρας πρωταγωνίστριας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγείται στην ανεργία, καθώς απολύεται από την ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Και… δεν ανοίγει μύτη.


Ο λόγος για τον γιο του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, Τζιοβάνι Μόντι, ο οποίος κατείχε διευθυντικό πόστο στην εταιρεία τροφίμων «Parmalat». Μετά την πρόσφατη στρατηγική εξαγορά της, και την αναδιάρθρωση που ακολούθησε στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας, η νέα διοίκηση ανακοίνωσε ότι ο υιός Μόντι οδηγείται στον… ΟΑΕΔ της Ιταλίας.

Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα είναι προφανείς, εξόφθαλμες και μελαγχολικές. Στη χώρα μας, οι γιοι των πρωθυπουργών δεν οδηγούνται τις περισσότερες φορές στον ΟΑΕΔ αλλά… στο Μέγαρο Μαξίμου. Σίγουρα δε οδηγούνται στη Βουλή, εξασφαλίζοντας μια έδρα στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στη βάση της κληρονομικότητας.

Με τους Ιταλούς μας συνδέουν πολλά. Κι άλλες φορές ωστόσο, οι Μεσόγειοι γείτονες με τον παρορμητικό χαρακτήρα και το εκρηκτικό ταπεραμέντο, έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται τα πράγματα με προχωρημένες ευαισθησίες, σε σχέση με εμάς. Γι’ αυτό και προχωρούν προς ένα καλύτερο μέλλον.

29.12.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου