Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο Τσάβες "βλέπει" αμερικανικό δάκτυλο...


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες υπέθεσε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν βρει έναν τρόπο να προκαλέσουν καρκίνο στους Λατινοαμερικανούς ηγέτες μετά τη διάγνωση με τη νόσο της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ.
Ο ίδιος ο Τσάβες υποβλήθηκε τον Ιούνιο σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου. Όπως τόνισε, πάντως, δεν κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ απλώς σκέφεται...δυνατά.

"Δεν θα ήταν περίεργο αν είχαν κατασκευάσει την τεχνολογία να προκαλέσουν καρκίνο και κανένας να μη γνώριζε κάτι για αυτό μέχρι σήμερα...δεν ξέρω. Απλά σκέφτομαι", είπε σε ομιλία του σε στρατιωτική βάση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

"Αλλά είναι πολύ, πολύ, πολύ παράξενο...είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσεις, να το εκλογικεύσεις, ακόμη και χρησιμοποιώντας το νόμο των πιθανοτήτων", είπε ο Τσάβες.

Ο Τσάβες, η Φερνάντες, ο Φερνάντο Λούγκο της Παραγουάης, η Ντίλμα Ρουσέφ της Βραζιλίας και ο πρώην ηγέτης της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίβλα, έχουν διαγνωστεί πρόσφατα με καρκίνο.

Οι γιατροί της Φερνάντες υποστηρίζουν ότι έχει πολλές πιθανότητες ίασης και δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοβολίες.

Ο Τσάβες είπε ακόμα ότι οι υπόλοιποι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, συμπεριλαμβανομένου του στενού συμμάχου του, προέδρου της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.

"Θα πρέπει να φροντίσουμε πολύ τον Εβο. Πρόσεχε Εβο!", είπε ο Τσάβες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου