Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών ο Αντιπρόεδρος της Lehman Brothers…


Αντιπρόεδρος της περιβόητης Lehman Brothers, της εταιρίας που προκάλεσε μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως (και περισσότερο στις ΗΠΑ) έχει διατελέσει ο νέος Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων ο κ. Χάρης Θεοχάρης, του οποίου το όνομα το βιογραφικό του και η φωτογραφία του έχει αναρτηθεί στο οργανόγραμμα της ΓΓΠΣ!  
Ο ίδιος έχει διατελέσει Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια, της εταιρείας που οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους.

Στη ΓΓΠΣ αναρτήθηκαν συγκεκριμένα τα εξής στοιχεία για το βιογραφικό του:

«Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά .......
δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing)».

Ο κ. Θεοχάρης, αντικατέστησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣ κ. Διομ. Σπινέλλη, ο οποίος είχε υποβάλει εδώ και καιρό την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο αλλά του είχε ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης τους.

Ο νέος γενικός γραμματέας πάντως ήταν από τους στενούς συνεργάτες του απερχόμενου πρώην Γενικού Γραμματέα και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης έργων και συστημάτων, ενώ έχει εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε αρκετές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου