Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα μετά το ΠΑΣΟΚ

 
Η εικόνα έχει κατακλύσει από το πρωί τους τηλεοπτικούς δέκτες. Δηλαδή, το μεγάλο και ζωηρό παράθυρο αμεσότητας, μέσω του οποίου μια κοινωνία σε κατάθλιψη παρακολουθεί επεισόδια από μια ζωή… σε συνέχειες. Τη ζωή στην Ελλάδα μετά το ΠΑΣΟΚ, που ωστόσο δεν είναι απαλλαγμένη από κακές συνήθειες και στρεβλώσεις. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.
 
Η μέρα ξεκίνησε με τα ΜΑΤ να πραγματοποιούν επέμβαση-έφοδο στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Μεσογείων, προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη στην οποία είχαν προχωρήσει από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Μια κατάληψη-κινητοποίηση που έλαβε χαρακτήρα κοινωνικής εξέγερσης κατά της κυβέρνησης, και έσπευσαν να την αγκαλιάσουν τα κόμματα της… Αριστεράς του Κέντρου, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν με τον ίδιο τον Νίκο Φωτόπουλο. Τον εμβληματικό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και εξέχων κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Από… κούνιας, μέχρι και σήμερα. Η εικόνα 5-6 αστυνομικών να προσπαθούν να βάλουν τον Νίκο Φωτόπουλο στο περιπολικό, και εκείνος να κρατάει αντίσταση με τα χέρια του, ήταν αρκούντως παραστατική της πραγματικότητας που βιώνουμε.

Το πολιτικό ΠΑΣΟΚ απέναντι στο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Κάποτε, ήταν… δυο σε ένα. Σήμερα, οι διαφορές είναι κάτι παραπάνω από ορατές. Η Ελλάδα πορεύεται σε μια εποχή μετά το ΠΑΣΟΚ. Έστω και… με το ζόρι.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου