Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην Ανάπτυξη


Μιλώντας προς τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012, δεν αναστέλλει τις αρχές μας. Το αντίθετο μάλιστα. Ο κεντρικός μας σχεδιασμός που αφορά στην επιστροφή της Ελλάδας σε πορεία ανάπτυξης, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Ως Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο την έξοδο της Πατρίδας από την κρίση και τα αδιέξοδα που την οδήγησε η πολιτική Παπανδρέου, της μη διαπραγμάτευσης και της υποτέλειας απέναντι στην Τρόικα.
Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία η διασφάλιση της εθνικής και κοινωνικής ενότητας κι η απόρριψη του χάους, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Είναι σαφές ότι, η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής αξιοπρέπειας είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται η φιλοσοφία μας, ενώ  το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία, με κάθε τίμημα, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξης και της αποστολής της Παράταξή μας. Αυτές είναι και οι αξίες που υπαγορεύουν την πολιτική μας ατζέντα απέναντι στην Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης.
Εθνική ανάγκη όμως αποτελεί και η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012, που αυτόματα καθίσταται αφετηρία για την ομαλή μετάβαση προς την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.
Το στοίχημα σήμερα για την πατρίδα μας, δεν εξαντλείται με την ψήφιση του Προϋπολογισμού, το αντίθετο μάλιστα. Το στοίχημα είναι η αναχαίτιση της άδικης  κι εσφαλμένης πολιτικής της Κυβέρνησης Παπανδρέου, δηλαδή, της ασύμμετρης επίθεσης στο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν καταντήσει τα υποζύγια του Προϋπολογισμού.
Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν η σύνταξη αξιόπιστων Προϋπολογισμών απαιτεί την αναλυτική παρουσίαση της απόδοσης του Ενεργητικού της χώρας, καθώς και τον ξεκάθαρο διαχωρισμό των λειτουργιών που επιτελούνται είτε από το Κράτος, είτε από τον Ιδιωτικό Τομέα. Η κίνηση αυτή καθίσταται θεμελιώδης δεδομένου ότι ο Προϋπολογισμός αποτυπώνει τη στρατηγική του Ελληνικού Κράτους.
Αυτή ακριβώς ήταν και η βασική αδυναμία αλλά και η διαφωνία μας με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που ελλείψει στοιχειώδους σχεδιασμού, αναγκαζόταν να πελαγοδρομεί ακολουθώντας άκριτα εντολές από το εξωτερικό που είχαν ως αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών-κερδοσκόπων.
Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση και η επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι ταυτόσημες με την αξιοποίηση του τεράστιου έμψυχου και μη πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας, σε περιβάλλον χαμηλής φορολογίας και σταθερού νομοθετικού πλαισίου, που προάγει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί κίνητρα για νέες επενδύσεις.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία με την υποστήριξη που παρέχει στην Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης, είναι συνεπής στο ραντεβού της με την Ιστορία και ανταποκρίνεται στην απαίτηση του Ελληνικού λαού για έξοδο από τα αδιέξοδα που προκάλεσε η πολιτική Παπανδρέου.
Η σωτηρία της πατρίδας άλλωστε, δεν προέρχεται από το Εξωτερικό. Η σωτηρία της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια κάθε ενός από εμάς που έχουμε την τιμή να καλούμαστε Έλληνες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου