Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος “διέγραψε” τον Χρυσοχοϊδη


Η χθεσινή σπουδή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να ανακοινώσει την… πρόθεση υποβολής υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε αμέσως σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος.

Η άμεση, και ειρωνική απάντηση του Χρήστου Παπουτσή ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο σύνθετο είναι πλέον το σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των νέων ισορροπιών που επιχειρείται να διαμορφωθούν γύρω από την προοπτική διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου.
Έδειξε ωστόσο και κάτι ακόμη. Ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε με τη σειρά του να εκθέσει τον Υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να τον θέσει σχηματικά εκτός παπανδρεϊκού μπλοκ. Κάτι φυσικά που συνεπάγεται ότι με τον τρόπο αυτό, ο Χρήστος Παπουτσής θα παραμείνει ως ο μόνος και αυθεντικός εκφραστής, σημείο αναφοράς των στελεχών που αυτοπροσδιορίζονται ως θεματοφύλακες του παπανδρεϊσμού.
Το τελευταίο διάστημα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε βρεθεί πολύ κοντά στη συγκεκριμένη ομάδα αλλά και στον Χρήστο Παπουτσή, στηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου στις επιλογές του, απέναντι στη διαρκή αμφισβήτηση από τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πλέον, οι συγκεκριμένες ισορροπίες κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.
Το πλέον σημαντικό ωστόσο είναι ότι, ενόχληση για τη στάση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη φαίνεται να εξωτερικεύει και το στενό περιβάλλον του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στο Καστρί και στην Ιπποκράτους άλλωστε θεωρούν υποχρεωτική την τήρηση ορισμένων πολύ συγκεκριμένων κανόνων πολιτικής ηθικής και συμπεριφοράς, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα του Κινήματος, και να αποφευχθούν τυχόν πολιτικοί «ακρωτηριασμοί», στη δύσκολη μάχη που αναμένεται να προκύψει για τη διαδοχή στην ηγεσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου