Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: "Δωρίζει" τα ελληνικά νησιά στην ΤουρκίαΟ υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στην τουρκική Hurriyet Daily News, αναφέρει ότι εξατάζει να προσφύγει στα τουρκικά δίκτυα για να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια ελληνικών νησιών! Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα, το σχέδιο του Έλληνα υπουργού Ενέργειας να...


προσφύγει στα τουρκικά δίκτυα για να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια ελληνικών νησιών, «μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας που βρέθηκαν υπό πίεση από τις εργασίες γεώτρησης των Ελληνοκυπρίων», σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Έχουμε μιλήσει και νωρίτερα με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία, για ηλεκτρική ενέργεια, και ακόμη το εξετάζουμε», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στο περιθώριο ενός φόρουμ για την Ενέργεια που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

«Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα», τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κίνηση ίσως αποδειχθεί περισσότερο προσιτή και αποτελεσματική για την Ελλάδα.

Για τις γεωτρήσεις

Στην συνέντευξη του ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στην ένταση που δημιουργήθηκε με τις δραστηριότητες γεωτρήσεων των Ελληνοκυπρίων. «Μπορώ να δω την νευρικότητα της Τουρκίας αλλά θα υποχωρήσει με τον καιρό» εκτίμησε ο υπουργός.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

Μιλώντας ακόμη για το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας και στον ενεργειακό κλάδο, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι «οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να πάρουν μέρος και αυτές στους διαγωνισμούς. Δεν έχουμε κανένα κανόνα διάκρισης εναντίον των τουρκικών εταιρειών», προσθέτοντας ότι η Socar, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν ήταν μεταξύ των υποψηφίων για την απόκτηση ποσοστού στη ΔΕΠΑ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ακόμη ότι οι διαγωνισμοί για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ θα λάβουν χώρα μέχρι το Δεκέμβριο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου