Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Θα κάνει τα πάντα ο Καρατζαφέρης για την έκτη δόση...



Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Γιώργου Καρατζαφέρη με τους επικεφαλής της τρόικα φέρεται να τέθηκε θέμα συμφωνίας του, χωρίς να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αποστολή υπογεγραμμένης επιστολής, για την τήρηση των συμφωνημένων με τους....


πιστωτές. Στη συνάντηση μετείχαν και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΛΑΟΣ και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιώργος Γεωργίου, τρεις εκπρόσωποι της τρόικα καθώς και άλλοι πέντε τεχνοκράτες και σύμβουλοι. Η συνάντηση με την τρόικα έγινε το μεσημέρι στο γραφείο του προέδρου του ΛΑΟΣ στη βουλή. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, τόνισε ότι "θα κάνει αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της 6ης δόσης", αναφερόμενος στην ενδεχόμενη περίπτωση να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από το κόμμα του.

Η διάρκεια της συνάντησης ήταν περίπου πενήντα λεπτά και είχε ως αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις έγγραφες διαβεβαιώσεις απο τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, με βάση την συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της τρόικας, φαίνεται ότι ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει την ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων ως όρο προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της 6ης δόσης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε μετά την συνάντηση ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας, τονίζοντας ότι "είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης". Σύμφωνα με όσα είπε, τα πράγματα είναι ανελαστικά, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας".

Ο Γ. Καρατζαφέρης θέλοντας να δώσει έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της 6ης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, τόνισε ότι όσο εξαρτάται από τον ίδιο είναι διατεθειμένος να κάνει "αυτό που πρέπει".

"Εάν εξαρτάται από εμένα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω τα χρήματα στο βαλλόμενο ελληνικό λαό» δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ωστόσο, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρατζαφέρης, θα απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό, μέσω του κομματικού εντύπου, στην οποία θα εξηγεί τις απόψεις του, και τις θέσεις του κόμματος και θα την κοινοποιήσει και στους κοινοτικούς εταίρους της χώρας μας και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το στέλεχος του ΛΑΟΣ, "ο κ. Καρατζαφέρης δεν αποστέλλει επιστολή προς τους κοινοτικούς εταίρους, αλλά τους κοινοποιεί τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος, και υπό αυτή την έννοια, δεν αλλάζει τη θέση που είχε εκφράσει στη βουλή πρόσφατα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου