Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων



Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, να ενημερώσουμε πρωτίστως τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, για την αδικία που έλαβε χώρα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα εις βάρος των μελών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Το θέμα της αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών μας και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, είναι σχετικά με την φιλοξενία μας στα νέα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Ως γνωστόν, εδώ και λίγες μέρες, και μετά από 30 χρόνια, τα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν σε νέο κτίριο.


Ως Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων :
  • Μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο κ. Παπαθανασίου δεν μας ενημέρωσε ποτέ, ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα, για την απόφαση μεταφοράς των γραφείων σε νέο κτήριο, ενώ η απόφαση αυτή είχε ληφθεί πριν από περίπου δύο μήνες.

Πιστεύουμε πως το ήθος και ύφος της θέσης του Προέδρου, δεν συνάδει με τέτοιου είδους ενέργειες προς άτομα που κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, αλλά και προς τους συνεργάτες του.

  • Μπορούμε να παραβλέψουμε την δικαιολογία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, κ. Παπαθανασίου, ότι δεν μας έβρησκε, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα γραφεία της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνωνβρίσκονται σε όμορο χώρο με το γραφείο του προέδρου της ΝΟΔΕ.

  • Μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός του υπέρογκου ποσού που μας ζητήσανε, για 5 τ.μ. ενός γραφείου, το οποίο όπως μας είπαν, θα ήταν διατεθειμένοι “χαριστικά” να μας το παραχωρήσουν (με το αζημίωτο βέβαια!). Επισημαίνουμε ότι μας ζητήθηκαν 200 ευρώ για 5 τ.μ. (δηλ. 40 ευρώ ανα 1 τ.μ.)

Δεν μπορούμε όμως, να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ώριμοι άνθρωποι, μιας ηλικίας που το μυαλό τους επιτρέπει να βλέπουν πιο σφαιρικά τα πράγματα, που ξέρουν πιο είναι το σωστό και το λάθος και  που πιστεύουν στους νέους αυτού του τόπου, επιδιώκουν την αποδιοργάνωση της νεολαίας. Παρατηρούμε εμβρόντητοι την μεθοδευμένη προσπάθεια απομάκρυνσης των νέων από την ενασχόλησή τους με τα κοινά και την πολιτική. Παρακολουθούμε άφωνοι την βάναυση διακοπή του διαρκούς αγώνα μας για βελτίωση της Παιδείας και της Κοινωνίας.


Διευκρινίζουμε πως η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ιωαννίνων:
  • Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ιωαννίνων δεν λαμβάνει κανενός είδους επιχορήγηση από κανέναν τα τελευταία δύο χρόνια, και τα περιορισμένα έσοδά της προέρχονται αυστηρά από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ίδια, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της και μόνο.
  • Απευθύνεται σε φοιτητές, των οποίων τα ισχνά έσοδα δεν επαρκούν για την κάλυψη ενός ενοικίου τέτοιου μεγέθους.
  • Είναι μια οργάνωση νέων με 500 και πλέον ενεργά μέλη. Άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ένα γραφείο 5 τ.μ. με οποιοδήποτε μίσθωμα, δεν θα χωρούσε ούτε τις βιβλιοθήκες των φυλλαδίων μας, πόσο εμάς τους ίδιους.


Καλούμε τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Γιάννη Παπαθανασίου, να αναθεωρήσει την άποψή του για το πρόβλημά μας και να άρει την αδιαλλαξία της θέσης του, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης, παρέχοντας λύση προς το συμφέρον και τον δύο πλευρών.

Ζητούμε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και από κάθε ευσυνείδητο μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης, να παρέμβει στα όργανα διοίκησης, ώστε να δοθεί έστω και προσωρινή λύση στο μείζον πρόβλημά μας, τουλάχιστον για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Προσβλέπουμε σε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν να μας δώσουν άνθρωποι που κινούνται στον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο με εμάς, στους οποίους και υποσχόμαστε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους.

Αναμένουμε από την κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να πάρει θέση απέναντι στο πρόβλημά μας, ώστε να κυλίσει ομαλά ο αγώνας μας και για αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά μέσα στο Πανεπιστήμιο, με σκοπό να πετύχουμε τα ίδια με τα περσινά υψηλά ποσοστά της παράταξής μας.  

Περιμένουμε να επιληφθούν του προβλήματός μας, άμεσα, τα αρμόδια όργανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, για μόνιμη λύση του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου