Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Το νέο “δεξί χέρι” του Σαμαρά


Η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε και μια πρόσθετη, παράπλευρη σημειολογία. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίστηκε έχοντας στο πλευρό του τον Κώστα Μπούρα, τον νέο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, ο οποίος διαδέχτηκε στο συγκεκριμένο πόστο τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, μετά τη μετακίνηση του τελευταίου στην κυβέρνηση Παπαδήμου και το υπουργείο Παιδείας.

Ο Κώστας Μπούρας είναι διαχρονικός και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, και βρέθηκε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις 29 Νοεμβρίου του 2009. Αρχικά συνέδραμε τον τότε Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Μενέλαο Δασκαλάκη, έχοντας την υψηλή εποπτεία των οικονομικών του κόμματος, ενώ είχε ενεργό ρόλο και στη διοργάνωση του Συνεδρίου του 2010, συμμετέχοντας στην Οργανωτική Επιτροπή υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Η ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στη Συγγρού, δρομολογήθηκε προ μηνών, όταν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, στην περιφέρεια της Α’ Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μπούρας ήταν το στέλεχος στο οποίο εμπιστεύτηκε ο Αντώνης Σαμαράς την ευθύνη για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που παρουσιάστηκε επισήμως το καλοκαίρι του 2009.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου