Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελίες Νικήτα κατά Καμίνη για τα οικονομικά

Nikitas-Kaklamanis-Giorgos-Kaminis
Η δημοτική παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη αποχώρησε από τη σημερινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αθηναίων.
Η σχετική ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Αποχώρηση δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» από τη σημερινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αθηναίων»

Αιτιολογώντας την αποχώρησή της, η δημοτική παράταξη του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σήμερα ήταν η μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου της Αθήνας για το έτος 2014. Η συγκεκριμένη στιγμή για κάθε δήμο θεωρείται ως κορυφαία. Εκτός από τον Δήμο της Αθήνας…

Την εποχή της δημοτικής αρχής του Νικήτα Κακλαμάνη, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ΌΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι, ελάμβαναν τον προϋπολογισμό δέκα ολόκληρες μέρες νωρίτερα, σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ πέντε μέρες νωρίτερα σε τεύχη, με ταυτόχρονη προφορική ενημέρωση.

Η δημοτική αρχή του κ. Καμίνη, αντίθετα, αιφνιδιάζοντας άπασες τις δημοτικές παρατάξεις, απέστειλε ένα συνονθύλευμα από χαρτιά μόλις την περασμένη Παρασκευή (01/11), ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξάγεται κάθε δεύτερη Πέμπτη, μεταφέρεται δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη (05/11). Ο λόγος; Όπως είπε ο κ. Καμίνης, επειδή την Πέμπτη έχει πολιτική ομιλία!!!
Η αυθαίρετη αλλαγή της ημερομηνίας συνεδρίασης του ΔΣ, καθώς και η εσπευσμένη και αιφνιδιαστική κατάθεση προς ψήφιση του προϋπολογισμού, αφήνει σοβαρές υπόνοιες ότι κάτι πιθανώς επιχειρείται να κρυφτεί «κάτω από το χαλί».
Τι αλήθεια;

Πρέπει να επισημανθεί ακόμη το εξής κρίσιμο θέμα:

Παρατύπως και παρανόμως η αιτιολογική έκθεση του προϋπολογισμού έφτασε στα χέρια μας σήμερα (!), 60 λεπτά πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ, σε μία απλή κόλλα Α4, αντί τεύχους που έπαιρναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι!
Ουδέποτε δε, παραλάβαμε το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεως, είτε εγγράφως, είτε σε ηλεκτρονική μορφή. Ούτε λόγος βέβαια για την παραλαβή του σε τεύχος. Όπως δηλαδή, συνέβαινε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Γεγονός, το οποίο δεν είναι μόνο παράτυπο αλλά και παράνομο.

Επί της ουσίας -όση ουσία μπορεί να υπάρχει σε μία τόσο πρόχειρη και ανεύθυνη διαδικασία- η προσπάθεια ωραιοποίησης της οικονομικής κατάστασης του δήμου, που επιδιώκει να περάσει η νυν δημοτική αρχή, δεν αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική.
Απλά και μόνο επιβεβαιώνει: (1) Το «Παρατηρητήριο» του Υπ. Εσωτερικών, που χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό ως  μη ρεαλιστικό(2) Τον οίκο Moodys, ο οποίος αξιολογεί κατ’ έτος τον δήμο και αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο χρεωκοπίας (αξιολόγηση C) του μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδας, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε παραδώσει τον δήμο με αξιολόγηση Α1, (3) Το συνολικό χρέος ξεπερνάει για πρώτη φορά το σύνολο των τακτικών εσόδων, κριτήριο που οδηγεί τον δήμο, με μαθηματική ακρίβεια, στην εποπτεία του «Παρατηρητηρίου» του Υπ. Εσωτερικών!Ντροπή, για τον πρώτο δήμο της χώρας.

Δυστυχώς, για τον Δήμο της Αθήνας, ο σημερινός δήμαρχος, μη αντιλαμβανόμενος τις  τεράστιες ευθύνες του για το οικονομικό κατάντημα της πόλης, περιφέρεται στα ΜΜΕ και καυχάται για το δήθεν «νοικοκύρεμα» της πρωτεύουσας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου