Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο Νταβούτογλου “σβήνει” το Καστελόριζο από το Αιγαίο

Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο κατά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θέτει το ελληνικό νησί εκτός διαπραγμάτευσης. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συνολικής λύσης στο Αιγαίο, αφήνοντας εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη.

Ωστόσο ο κ. Νταβούτογλου εξαιρεί από ένα ενδεχόμενο πακέτο το Καστελόριζο κάνοντας λόγο για «μέρος της Μεσογείου και όχι του Αιγαίου».
Επιπλέον υπερασπίζεται τις «αβλαβείς διελεύσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, των τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Προτρέπει μάλιστα τα ελληνικά πλοία να πράξουν το ίδιο στην Τουρκία.

Κατά τα άλλα, ο κ. Νταβούτογλου δηλώνει ότι, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στη βελτίωση των σχέσεών της με την Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα μας δεν πρέπει να θεωρεί απειλή την Άγκυρα.

Εν τω μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί σε μειονοτικές περιοχές της Θράκης στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται να επισκεφθεί τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου