Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Υπό αμφισβήτηση η νέα βενζίνη Ε10

Ε10 λέγεται η νέα βενζίνη σούπερ με ποσοστό αιθανόλης 10% που διχάζει εδώ και μέρες τους ειδικούς και τα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία. Επίσημα η διάθεση στα πρατήρια βενζίνης ξεκίνησε στις αρχές του έτους. Ουσιαστικά όμως τα περισσότερα βενζινάδικα στη Γερμανία την προσφέρουν στους οδηγούς εδώ και λίγες ημέρες.

Όμως παρά την χαμηλότερη τιμή της Ε10 σε σύγκριση με την σούπερ πλας οι Γερμανοί οδηγοί αποφεύγουν τη νέα βενζίνη επειδή πολύ απλά δεν γνωρίζουν αν προκαλεί ζημιά στον κινητήρα του οχήματός τους ή όχι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μόνο στο 10% των οχημάτων που κινούνται στους γερμανικούς δρόμους η Ε10 ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη. Μέχρι σήμερα όμως ούτε οι εταιρίες πετρελαιοειδών, ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε και η αυτοκινητοβιομηχανία έχουν ενημερώσει τους οδηγούς αν το δικό τους αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί άφοβα με την νέα σούπερ.

Πολλοί είναι εκείνοι που ήδη μιλούν για αποτυχία της νέας βενζίνης και ζητούν την απόσυρσή της από τα πρατήρια. Αν και η σούπερ πλας που πωλείται στην Γερμανία περιέχει ήδη ένα 5% βιοαιθανόλης, είναι πολλοί εκείνοι που αμφισβητούν ότι η Ε10 είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της επιτροπής του κοινοβουλίου για ζητήματα συγκοινωνιών και βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Βίνφριντ Χέρμαν στο κανάλι n-tv.

πηγή: greenbusiness

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου