Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας αναμένονται την Τρίτη


Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα κορυφωθούν την Τρίτη, οπότε χιόνι θα πέσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.  

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας η επιδείνωση του καιρού θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, με χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ της κεντρικής.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε νησιωτικές περιοχές, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 10 Μποφόρ. Το βράδυ της Δευτέρας και τη νύχτα προς Τρίτη θα χιονίσει σε βόρειες περιοχές του νομού Αττικής. Την Τρίτη χιόνι θα πέσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι χιονοπτώσεις πιθανώς θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου