Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ…

Με αιχμές κυρίως προς το εσωτερικό της ΑΚΙΚΑΠ δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος τελικά για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη
Αλλά και όργιο φημών για ηχητικά ντοκουμέντα που εξέθεταν το κύρος της υποψηφιότητάς του
Μπροστά σε μια «πολιτική εμπλοκή» βρίσκεται αίφνης ο δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, μετά την..... μακροσκελέστατη δημόσια ανακοίνωση του κ. Ανδρέα Στρατηγόπουλου, ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
 
Ο κ. Στρατηγόπουλος, αντιπρόεδρος της ΑΚΙΚΑΠ (και αθρογράφος του Portnet.gr) ότι αποσύρεται «δείχνοντας» ουσιαστικά ως υπεύθυνους, τα «παπαγαλάκια» όπως τα χαρακτηρίζει, αλλά και μέλη της ΑΚΙΚΑΠ που τον πολεμούσαν με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία.

Στον Πειραιά πάντως επικρατεί όργιο φημών ότι σε ηχητικό ντοκουμέντο, ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος που τον πρότεινε, ακούγεται να εκφράζεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον αντιπρόεδρο της ΑΚΙΚΑΠ.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως ο κ. Στρατηγόπουλος δεν κάνει αναφορά σε αυτές τις φήμες, ενώ προκαλεί οπωσδήποτε απορία, πως ο κ. Μιχαλολιάκος δημοσίως επιμένει (κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε) στην υποψηφιότητά του, ενώ κατ’ ιδίαν φέρεται να χρησιμοποιεί μειωτικούς χαρακτηρισμός για τον υποψήφιο που πρότεινε.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί ένα ζήτημα για την δημοτική αρχή. Κατ’ αρχήν η πρόταση του κ. Μιχαλολιάκου δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 33 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία – και είναι κοινό μυστικό ότι οι διαρροές προήλθαν απ’ την δική του παράταξη. Επιπλέον, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο η στρατηγική "ανοίγματος" της δημοτικής αρχής σε άλλους χώρους με αφορμή την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη. Φυσικά αυτή η στρατηγική μπορεί να βρει πεδία εφαρμογής σε άλλους τομείς ή θέσεις ευθύνης. Εκείνο που δεν είναι βέβαιο, είναι όμως αν μπορεί να υποστηριχθεί απ’ τον σκληρό πυρήνα της παράταξης του κ. Μιχαλολιάκου.

Ως εκ τούτου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, αν τελικά εισαχθεί το θέμα που αφορά την εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη, ιδίως σε ότι αφορά τις τελικές προτάσεις της πλειοψηφίας, αλλά και την στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας.
 
Πηγή: dimotikosafari.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου