Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Φαινόμενα παράλυσης στην κυβέρνηση

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μαξίμου για την αντιμετώπιση φαινομένων παράλυσης της κυβέρνησης που ήρθαν στην επιφάνεια με την οξύτατη σύγκρουση Βενιζέλου-Ραγκούση. Οι δυσλειτουργίες της κυβερνητικής μηχανής, οι διαμάχες υπουργών, οι καθυστερήσεις σε κρίσιμους τομείς παραγωγής έργου συνθέτουν μια εικόνα κάθε άλλο παρά ικανοποιητική για την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχεδιάζει διόρθωση πορείας, με αλλαγές στη λειτουργία του και τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος. Στόχος είναι να επιταχύνει τους ρυθμούς του παραγόμενου έργου, ώστε να αποφύγει μια δυσμενή αξιολόγηση από την Τρόικα το Μάιο.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός, είναι αντιμέτωπος με την ανάγκη να πάρει αποφάσεις σε τρεις τομείς: την ανάπτυξη, το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήδη η τρόικα έχει συντάξει μυστική έκθεση για το βαθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, ο οποίος κρίνεται «απογοητευτικός». Τα επαγγέλματα δεν άνοιξαν, οι μετατάξεις δεν προχώρησαν και το κόστος των ΔΕΚΟ δεν έχει μειωθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι «με αυτή την κυβέρνηση και αυτές τις επιδόσεις, η αξιολόγηση του Μαΐου θα είναι θρίλερ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου