Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τελειώνει από το αξίωμα του Περιφερειάρχη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης; Ανησυχία της ΝΔ


Ημερομηνία σταθμός για το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι η 5η Απριλίου, ημέρα εκδίκασης της έφεσης του νυν περιφερειάρχη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης και ΝΔ περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της δίκης, καθώς υπάρχει πιθανότητα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης να εκπέσει από το σημερινό αξίωμά του εξαιτίας των αμαρτιών που κουβαλά από τη νομαρχιακή θητεία του.
 
Να θυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως νομάρχης Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή, διότι μείωσε δραματικά τα πρόστιμα που είχε επιβάλει η διοίκηση του πρώην νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, που συνελήφθη να νοθεύει τα καύσιμα.

Στις 5 Απριλίου ο περιφερειάρχης θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο, για να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε για την πρωτόδικη απόφαση, ενώ είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αναβολής της δίκης του λίγο πριν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ώρα της τελεσίδικης ετυμηγορίας πλησιάζει και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Παναγιώτης Ψωμιάδης γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον ίδιο, εάν το εφετείο τον καταδικάσει έστω και με μικρότερη ποινή, κάτι που έγκριτοι νομικοί εκτιμούν ότι είναι το πιθανότερο.
 
Πηγές της περιφέρειας αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον περιφερειακό θώκο. Εάν συμβεί αυτό, όλοι θεωρούν βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα, ώστε οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του να εκλέξουν τον αδελφό του Διονύση, τον οποίο ήδη έχει ορίσει ως αντ’ αυτού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου