Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τσίπρας: Πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

Να αρνηθεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και να προσφύγει σε δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό πρότεινε στον Πρωθυπουργό. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αποτελεί το ευρωπαϊκό Μνημόνιο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι πιο σκληρό και πιο επώδυνο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια πολιτική ερήμην της λαϊκής βούλησης.

 Επιπλέον ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι αυτοί που πρέπει να πιεστούν είναι οι δανειστές και οι εταίροι όχι ο λαός, σημειώνοντας παράλληλα πως το τελευταίο διαπραγματευτικό όπλο είναι ο πρωθυπουργός να πει δημόσια την αλήθεια για την αποτυχία του Μνημονίου που μας βυθίζει στην ύφεση.

«Αν δεν ακολουθήσουμε μια εντελώς διαφοερετική πολιτική δεν θα καταφέρουμε να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, επανέλαβε ακόμη την πρόταση της ευρωπαϊκής Αριστεράς για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως είχε την ευκαιρία να ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να δώσει σήμερα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την απεργία πείνας των μεταναστών, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική τραγωδία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου