Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Λίβερπουλ από τα... παλιά «ισοπέδωσε» τη Γιουνάιτεντ


Η βαθμολογική διαφορά των 21 βαθμών δεν δικαιολογούσε τον... όρο ντέρμπι, όμως, η Λίβερπουλ απέδειξε ότι παραμένει ομάδα «κορυφής» κερδίζοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ανφιλντ» με 3-1, χάρη σε χατ τρικ του Κάουτ και «όργια» από τον Σουάρες. Η νίκη του Νταλγκλίς επί του Φέργκιουσον προστέθηκε σε μία κόντρα που κρατά πάνω από 40 χρόνια, ενώ η Premier League έλαβε νέο ενδιαφέρον στην κορυφή.«Μαγεία» Σουάρες
Ο Σουαρές με εντυπωσιακή ενέργεια, ντρίμπλαρε τους Ράφαελ, Κάρικ και Μπράουν, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Φαν ντερ Σάαρ και λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ο Κάουτ πρόλαβε να την αγγίξει και να «κλέψει» το γκολ από τον Ολλανδό στο 34΄.

Πέντε λεπτά μετά, η Λίβερπουλ έκανε το 2-0, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον… Νάνι. Ο Σουάρες έκανε το γύρισμα και ο Πορτογάλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στον αφύλαχτο Κάουτ, που από κοντά και με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο 39΄. Στη λήξη του ημιχρόνου, το σκληρό μαρκάρισμα του Ράφαελ στον Κάουτ άναψε τα αίματα, με τον Σουάρες, μεταξύ άλλων να τραβάει τα μαλλιά του Ράφαελ! Η φάση τελείωσε με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινη στον Βραζιλιάνο και τον Σκρτελ.

Ο Κάουτ είναι παντού


Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που επιχείρησε να πιέσει και κατάφερε να φτάσει κοντά στο 2-1, όταν στο 59΄ ο Μπερμπάτοφ έκανε την κεφαλιά και ο Μεϊρέλες απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια όμως η Λίβερπουλ βγήκε και πάλι στην επίθεση και αφού έχασε μία-δύο ευκαιρίες, πέτυχε το 3-0 και πάλι με τον Κάουτ (που ήταν παντού την κατάλληλη στιγμή) και πάλι από ενέργεια του Σουαρές.

Φαβορί ακόμα - νικάει αλλά...

Ο Ολλανδός εκτέλεσε το φάουλ, ο Φαν ντερ Σάαρ δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Κάουτ από κοντά έκανε το 3-0 πετυχαίνοντας χατ τρικ στο 65΄(το πρώτο του από το 2005 και πρώτο για τη Λίβερπουλ κόντρα στη Γιουνάιτεντ μετά από αυτό του Πίτερ Μπίρντσλι το 1990). Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν απλά και την ψυχολογία στα ύψη η Λίβερπουλ έχασε και άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο γκολ. Στο 74΄ μάλιστα έφτασε η ώρα να κάνει το ντεμπούτο του και ο Αντι Κάρολ, με τη Λίβερπουλ να συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες, με τον Σουάρες να ψάχνει το γκολ, αλλά να μην το πετυχαίνει και μετά από μία κλωτσιά του Μπράουν έδωσε τη θέση του στον Κόουλ. Το μόνο που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Ερνάντες στο 91΄, μετά από σέντρα του Γκιγκς (που είναι πλέον ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας του). Το τέλος πάντως βρήκε τους οπαδούς της Λίβερπουλ να αποθεώνουν τον Κένι Νταλγκλίς (προχθές γιόρτασε τα 60 του χρόνια) και την ομάδα του.

Η Γιουνάιτεντ παρά την ήττα της παραμένει πρώτη με διαφορά τριών βαθμών από την Αρσεναλ (που έχει ένα ματς λιγότερο) και όσο οι άλλοι χάνουν βαθμούς μπορεί να μένει ήσυχη. Για άλλη μια αφορά πάντως φάνηκε πως μόνο άτρωτη δεν είναι. Όσο για τη Λίβερπουλ, έφτασε τους 42 βαθμούς, αλλά ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη παραμένει δύσκολος, καθώς η πέμπτη Τότεναμ απέχει πέντε βαθμούς και έχει δύο ματς λιγότερα. Έδειξε ωστόσο ότι παραμένει μεγάλη και με ανάλογες εμφανίσεις μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.


Δυνατά η Λίβερπουλ, δοκάρι ο Μπερμπάτοφ

Πιο δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση η Λίβερπουλ, που με τους Σουάρες και Μεϊρέλες δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της Γιουνάιτεντ. Η γηπεδούχοι ασκούσαν πίεση στους παικτές των Κόκινων Διαβόλων, αρκετά ψηλά, με αποτέλεσμα να κλέβουν μπάλες και να βγαίνουν απειλητικά στην επίθεση.

Η υπεροπλία των Κόκκινων στο κέντρο ήταν εμφανής, με τους φιλοξενούμενους πάντως να καταφέρνουν να ισορροπήσουν μετά το δεκάλεπτο και να έχουν και δοκάρι με φοβερό σουτ του Μπερμπάτοφ στο 16΄. Η Λίβερπουλ, όμως ήταν αυτή που πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα λίγο μετά το εικοσάλεπτο. Παρότι έχασε ακόμα έναν αμυντικό (ξεκίνησε χωρίς Αγκερ και Κέλι), μετά τον τραυματισμό του Αουρέλιο (τη θέση του πήρε στο 24΄ ο Κυργιάκος), με οδηγό τον εκπληκτικό Σουάρες, κατάφερε να ασκήσει πίεση στην άμυνα της Γιουνάιτεντ και τελικά να σκοράρει στο 34΄.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου