Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Για σπέκουλα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Από το πρωί είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη συνεδρίασή του δε στήριξε τη θέση της Ελλάδας και κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έκανε τίποτα για αυτό.

Ωστόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο ότι οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και απάντησαν μέσω non paper στο οποίο αναφέρεται ότι «η σημερινή «σπέκουλα» από «ανώνυμους» κυβερνητικούς κύκλους ότι δήθεν στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν υπάρχει αναφορά στα ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα (π.χ. επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου) έπεσε πολύ γρήγορα στο κενό».

Προς απογοήτευση των ανώνυμων κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου, στην παράγραφο 1 των συμπερασμάτων του ΕΛΚ, αναφέρεται με σαφήνεια ότι:

«Ενθαρρύνουμε περιοδική επαναξιολόγηση της βοήθειας που προσφέρεται από την Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς, που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές τροποποιήσεις στα προγράμματα (πακέτα) που ήδη εφαρμόζονται».
Αναφορά που είναι ξεκάθαρη ως προς το ενδεχόμενο ευνοϊκών –για τη χώρα μας- τροποποιήσεων.
Αλλά και στη συνέχεια, στην ίδια παράγραφο των συμπερασμάτων αναφέρεται ότι:

«Ενδεχόμενα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση της επιτυχούς εφαρμογής των προγραμμάτων για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, θα πρέπει επίσης να μπουν σε αυτή την κατηγορία».

Η αναφορά αυτή είναι εξίσου σημαντική, γιατί κατατάσσει Ελλάδα και Ιρλανδία στην ίδια κατηγορία, παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία έχει ήδη εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους.

Το κείμενο των συμπερασμάτων του ΕΛΚ, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ., που είναι ένας από τους ελληνικούς στόχους.

Τα παραπάνω, λοιπόν, αποκαθιστούν την αλήθεια και συνιστούν μια αποστομωτική απάντηση στους (πάντοτε) ανώνυμους κυβερνητικούς κύκλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου