Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η ΟΝΝΕΔ στη διάσκεψη της Νεολαίας του ΕΛΚ

ioannidis
Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων των Οργανώσεων που συμμετέχουν στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την παρουσία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη.

Η διήμερη διάσκεψη έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι, όπου παραβρέθηκαν αποστολές πολιτικών νεολαιών από όλη την Ευρώπη.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΟΝΝΕΔ αναφέρει:
«Κατά τις εργασίες της διάσκεψης, κατατέθηκαν ψηφίσματα που αφορούν άμεσα την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα. Το πρώτο με πρωτοβουλία μας, για την καταδίκη των ναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη, ζητώντας παράλληλα δράσεις εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει ευρωεκλογών, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης κατά των πράξεων βίας και ρατσισμού από Νεοναζί. Το δεύτερο σε συνεργασία με την Ιταλική οργάνωση Giovani per la Libertà, σχετικά με την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη λαθρομετανάστευση, ώστε αυτή να αντιμετωπιστεί σε κεντρικό επίπεδο και όχι σαν ζήτημα που αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής.
Και τα δύο ψηφίσματα υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο των Προέδρων ομόφωνα».
Στην ομιλία του στο Συμβούλιο των Προέδρων των Οργανώσεων της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να επέλθει η ανάπτυξη και η σταθερότητα:
«[...] Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Η χώρα μας πετυχαίνει τους στόχους της μέσα από της εφαρμοζόμενες μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2013 να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα. [...] Η Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ήρθε η στιγμή, να αλλάξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να υιοθετήσει νέες πολιτικές που θα αποκαταστήσουν την ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Να ελαφρύνει τον πολίτη από το βαρύ φορτίο της υψηλής φορολογίας. [...] Είναι χρέος μας ως νεολαία, να γυρίσουμε το κλίμα υπέρ της γενιάς μας. Προχωράμε λοιπόν μπροστά. Μαζί.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου