Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κικίλιας: Να αυτοκαθαρθεί το πολιτικό σύστημα

Vassilis-Kikilias
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, συμμετείχε σήμερα σε πολιτική συζήτηση στην εκπομπή “Live U” της τηλεόρασης του “STAR” με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, όπου μεταξύ άλλων έθεσε επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας, στο περιθώριο των εξελίξεων γύρω από τη συντονισμένη απάντηση του κράτους στη Χρυσή Αυγή, ενώ εστίασε και στα βήματα που θα μπορούσε να κάνει το πολιτικό σύστημα, για να αποκαταστήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.


“Πόσο πιο πιστευτοί θα ήμασταν στον κόσμο, αν είχαμε αναλάβει οι ίδιοι την πρωτοβουλία να εξυγιάνουμε το σύνολο του πολιτικού συστήματος, να παραμερίσουμε τις στρεβλώσεις, να αυτοκαθαρθούμε, και να στείλουμε με δική μας πρωτοβουλία υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών στη Δικαιοσύνη”, σημείωσε με έμφαση ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στο θέμα της ανάπτυξης, που αποτελεί κεντρικό ζητούμενο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, και στη σημασία των διεθνών επαφών που πραγματοποιεί στα ταξίδια του ο Αντώνης Σαμαράς. “Ο Πρωθυπουργός κάνει και με το παραπάνω αυτό που πρέπει για να ανοίξει πόρτες, με τα σημαντικά ταξίδια του στην Αμερική, τη Ρωσία, στο Ισραήλ από σήμερα, στην Τουρκία. Θα πρέπει ωστόσο και εκείνοι που λειτουργούν υποστηρικτικά σε τέτοιες διεθνείς επαφές, να φροντίσουν να υπάρξει το κατάλληλο follow-up, να δρομολογηθεί η υλοποίηση τέτοιων πολιτικών, να μην ευτελιστεί και καταστεί κλισέ η έννοια της ανάπτυξης”.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα της Χρυσής Αυγής. “Για τη Χρυσή Αυγή, ορθώς ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη οδός, που κατέληξε σε δικογραφίες. Δεν άκουσα ωστόσο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος προφανώς δεν επιθυμεί να κυβερνήσει, να λέει κάτι και να καταδικάζει φαινόμενα τρομοκρατίας όπως την τραγωδία της Marfin, ή όσα συμβαίνουν στις Σκουριές. Και αυτό το λέω εγώ, που δεν πιστεύω στη θεωρία των δυο άκρων”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου