Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«Όσοι φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή μπορούν να φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία»

kiriakos1000
«Ξεκάθαρη και μη διαπραγματεύσιμη» είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ΝΔ και της ακροδεξιάς σε όλες τις εκφάνσεις της, τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στο “Εθνος της Κυριακής” και προσθέτει ότι «αν κάποιοι φλερτάρουν στα σοβαρά με τέτοιες ιδέες, η πόρτα εξόδου είναι ορθάνοιχτη».

«Βρισκόμαστε απέναντι σε όλους, όσους αμφισβητούν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Βρισκόμαστε απέναντι στα “άκρα”. Ειδικά, απέναντι στη Χρυσή Αυγή, που δεν αποτελεί “άκρο”, αλλά ένα εγκληματικό μόρφωμα έξω απο το πολιτικό μας σύστημα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Συμπληρώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης που χειρίζεται την υπόθεση της ΧΑ και καταλήγει: «Από κει και πέρα, ο λαός είναι εκείνος που πρέπει να κλείσει με την ψήφο του αυτή τη μαύρη παρένθεση στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και να μην επιτρέψει ποτέ ξανά σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα με λούμπεν συμπεριφορές υποκόσμου, να διαβεί το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων».
Σε ότι αφορά θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου του -και ειδικότερα για την κινητικότητα- επαναλαμβάνει ότι «κινητικότητα δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη απολύσεις» και δηλώνει ότι «πάνω απ΄όλα είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου». Όπως λέει, «χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι άνδρες και οι γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα μετακινηθούν στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, όπως τα σωφρονιστικά καταστήματα».
Ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνει ότι «από το μηδέν του Ιουνίου φτάσαμε μέσα από αξιολόγηση δομών και σχεδίων στελέχωσης, τα οποία εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, στον εντοπισμό των θέσεων που πρέπει να καταργηθούν. Ο στόχος των 12.500 έχει ουσιαστικά επιτευχθεί και απομένει μόνο η εκκρεμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, η οποία αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου