Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μπόνους 50% για αυθαίρετα δίνει η κυβέρνηση

nomimopoisi-aythaireton
Σε συμψηφισμό του προστίμου νομιμοποίησης των αυθαιρέτων με εργασίες eco και στατικές, σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, μέσω κοινής απόφασης που ετοιμάζουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

Την παραπάνω αποκάλυψη κάνει η “Ελευθεροτυπία”, με ρεπορτάζ το οποίο προβάλλει ως βασικό στην πρώτη σελίδα της, υποστηρίζοντας ότι η σχετική κοινή απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Οικονομικών προβλέπει μπόνους για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης είτε βελτίωσης της στατικής επάρκειας του κτιρίου, που θα συμψηφίζεται σε ποσοστό έως και 50% με το πρόστιμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων.
Το ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” συνεχίζει ότι το οικονομικό κίνητρο θα ισχύσει για αυθαίρετα προ του 2003, που θα ενταχθούν στον νέο νόμο (ν.4178/13) του ΥΠΕΚΑ, ενώ οι δηλώσεις και καταθέσεις τιμολογίων για την υλοποίηση εργασιών θα πρέπει να γίνουν μέσα στο 18μηνο της εφαρμογής του νόμου, από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2015.
Όσοι έχουν ήδη καταθέσει χαρτιά για νομιμοποίηση, υποστηρίζει η “Ελευθεροτυπία”, θα μπορούν να ενταχθούν, εφόσον δηλώσουν τέτοιες εργασίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου