Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ισχυρό ενδιαφέρον αμερικάνικων hedge funds για ελληνικές τράπεζες

Για ισχυρό ενδιαφέρον του John Paulson, ιδρυτή του ομώνυμου hedge fund για τις ελληνικές τράπεζες κάνουν λόγο σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ενδιαφέρον του Paulson αλλά και μιας ομάδας αμερικάνικων hedge funds οφείλεται στην εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε την πιο αδύναμη στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, αρχίζει την αντίστροφη πορεία της.Βάσει του δημοσιεύματος, ο Paulson επαινεί την Ελλάδα για ότι διάκειται πολύ θετικά υπέρ του «επιχειρείν» ενώ υποστηρίζει ότι «η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, γεγονός που θα ωφελήσει τον τραπεζικό τομέα».

Ο Paulson επιβεβαιώνει ότι το hedge fund του έχει σημαντικό μερίδιο στην Πειραιώς και στην Alpha, οι οποίες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν εξέλθει της κρίσης σε καλύτερη κατάσταση.

«Και οι δύο τράπεζες είναι πολύ κεφαλαιοποιημένες και έτοιμες να ανακάμψουν με καλό management» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Paulson.

Σύμφωνα με τους F.T., η Paulson & Co είναι από τα πλέον γνωστά hedge fund που έχουν επενδύσει επιθετικά στις ελληνικές τράπεζες. 

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, υπάρχουν και άλλα hedge fund, τα οποία επενδύουν με επιθετικό τρόπο στην Ελλάδα, όπως είναι τα Baupost, Eaglevale, Dromeus Capital, Falcon Edge, York Capital και Och-Ziff ενώ τοποθετήσεις στην Ελλάδα έχουν και τα Wellington Capital Group και το Fidelity.

Σε αντίθεση με την Ισπανία και την Ιρλανδία, όπου τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα προκάλεσαν την ευρύτερη κρίση, οι FT υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι θύματα της οικονομικής κακοδιαχείρισης της χώρας.
Όπως αναφέρεται, οι τράπεζες ως μεγάλοι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων, υπέστησαν μεγάλες απώλειες ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η Πειραιώς και η Alpha θεωρούνται γενικά ως τα πιο ελκυστικά «στοιχήματα» για τους επενδυτές ύστερα από τις ασκήσεις ανακεφαλαιοποίησης που έγιναν νωρίτερα εντός του έτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου