Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Όλγα: Συνεργασίες και όχι αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή

Olga-Kefalogianni-Samaras-Hollande
Στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην  ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της, σήμερα το μεσημέρι, στο συνέδριο Mediterranean Luxury Travel Summit 2013, που διοργανώνεται από την εφημερίδα International Herald Tribune και την “Καθημερινή”.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, υπήρξαν νομοθετικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν τις επενδύσεις, όπως είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων γκολφ, κέντρων  θαλασσοθεραπείας, και πολυτελούς παραθεριστικής κατοικίας. Και τάχθηκε υπέρ της σταδιακής απλοποίησης των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εν λόγω διεθνούς συνεδρίου, αναφορικά με τις νέες εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας, τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε  ότι κανείς δεν πρέπει να επιχαίρει για τυχόν πρόσκαιρα οφέλη από το πλήγμα που έχουν δεχτεί οι δοκιμαζόμενες χώρες στον τουρισμό τους, καθώς η αποσταθεροποίηση είναι, από κάθε άποψη, σε  βάρος ολόκληρης της περιοχής. Και επεσήμανε την ανάγκη γρήγορης ανάκαμψης  της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών  στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να προβληθεί ως ένας ενιαίος προορισμός για τουρισμό πολυτελείας, με την αξιοποίηση των  σύγχρονων εργαλείων marketing και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας, του φυσικού περιβάλλοντος και του ελκυστικού τρόπου ζωής των κατοίκων της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου