Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο Μεντβέντεφ απέλυσε το διευθυντή της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας

medvedev
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάλλαξε σήμερα από τα καθήκοντά του τον διευθυντή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos, Βλαντιμίρ Ποπόφκιν, μετά από μια σειρά “αστοχιών” στον στρατηγικό αυτό τομέα.

Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι ο Ποπόφκιν θα αντικατασταθεί από τον υφυπουργό Άμυνας Ολέγκ Οσταπένκο.
“Σε όλη σας τη ζωή ασχοληθήκατε με τον διαστημικό τομέα, ακόμη και στα στρατιωτικά καθήκοντά σας, και τώρα σας ανατίθεται να ασχοληθείτε με το διάστημα σε άλλη κλίμακα”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ στον Οσταπένκο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση από τη συνάντησή τους.
Ο διορισμός του 56χρονου Οσταπένκο στη διαστημική υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρείας μεταρρύθμισης του τομέα αυτού, μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της Roskosmos το τελευταίο διάστημα. Η πιο πρόσφατη ήταν η έκρηξη ενός πυραύλου Proton αμέσως μετά την εκτόξευσή του, στις 2 Ιουλίου, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Το ατύχημα αυτό αποδόθηκε από τους ερευνητές σε ανθρώπινο λάθος καθώς διαπιστώθηκε ότι τρία γυροσκόπια ήταν τοποθετηθεί ανάποδα.
Τον Απρίλιο, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία πρόκειται να επενδύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια στα διαστημικά προγράμματά της μέχρι το 2020, αναβαθμίζοντας τον τομέα αυτό σε προτεραιότητα για τη χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου