Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΑΝΕ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου, Μάριος Λιακόπουλος, έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή. Θυμίζουμε πως ο αντίδημαρχος Χαϊδαρίου...
 
συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ το Σάββατο, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.

Ο 45χρονος αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, χορηγούσε λόγω των αρμοδιοτήτων του τις άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, μάλιστα, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε.

Ακόμη, την Κυριακή,  ο Δήμος Χαϊδαρίου μετά τη σύλληψή του για υπόθεση δωροδοκίας, ανακοίνωσε την παύση καθηκόντων του αντιδημάρχου.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναστέλλεται και η ιδιότητα του ως μέλους του συνδυασμού «Καλύτερο Χαϊδάρι».





http://fimotro.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου