Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Νέα δεδομένα στη δολοφονία του Κένεντι: Δέχθηκε σφαίρα και από πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε. Ακόμη όμως το κοινό δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε τις σφαίρες στο Ντάλας. Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο ντοκιμαντέρ, που αποκαλύπτει πως μία από αυτές προήλθε από το όπλο ενός πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.


Το «JFK: The Smoking Gun» είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός συνταξιοδοτημένου Αυστραλού αστυνομικού, του Κόλιν ΜακΛάρεν και του συγγραφέα Μπόναρ Μένινγκερ. Σε αυτό παρουσιάζεται μία διαφορετική εκδοχή της ιστορίας, η οποία θέλει τον πράκτορα Τζορτζ Χίκεϊ να πυροβολεί κατά λάθος τον Κένεντι στην προσπάθειά του να τον προστατέψει.

«Πιστεύουμε ότι ήταν ένα τραγικό ατύχημα, πάνω στην ένταση της στιγμής. Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση πως είχε εμπλοκή σε κάποια συνωμοσία», ξεκαθάρισε ο ΜακΛάρεν σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στον Χίκεϊ που πλέον έχει πεθάνει.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ- το οποίο θα προβληθεί στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία- έπειτα από τον πρώτο πυροβολισμό του Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, ο Χίκεϊ προσπάθησε να πυροβολήσει προς την πλευρά του εκτελεστή χρησιμοποιώντας το όπλο που του είχε δώσει η μυστική υπηρεσία, με το οποίο όμως δεν ήταν εξοικειωμένος.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ταλαντεύτηκε προς τα μπροστά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε- και ακολουθούσε εκείνο του Κένεντι- τον οδήγησαν στο λάθος. Η σφαίρα χτύπησε τον Κένεντι, ο οποίος είχε ήδη χτυπηθεί στο λαιμό από το δεύτερο πυροβολισμό του Οσβαλντ, πιθανότατα όμως χωρίς να του έχει προκληθεί θανάσιμο τραύμα.

Ο ΜακΛάρεν κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας μελετήσει επί τέσσερα χρόνια τα στοιχεία από τη δολοφονία του Κένεντι και βασιζόμενος στη βαλλιστική έρευνα.


Πηγή: Νέα δεδομένα στη δολοφονία του Κένεντι: Δέχθηκε σφαίρα και από πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116625#ixzz2aS8l5OSN

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου