Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Θύμα δίωξης ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το 43% των Ιταλών

Silvio-Berlusconi-election-rally
H ιδιαίτερη σχέση της ιταλικής κοινωνίας με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εξηγεί κατά ένα μεγάλο μέρος το γεγονός ότι ο “Καβαλιέρε” κατάφερε να εξελιχθεί στον σημαντικότερο πολιτικό ηγέτη της γειτονικής χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, εξασφαλίζοντας την εκλογή του στην πρωθυπουργία σε διαφορετικές περιόδους, και παρά τις επικρίσεις σε βάρος του.

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης ενός έτους για την απάτη της Mediaset, ανακάλεσε ωστόσο την ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τα δημόσια αξιώματα, δίνοντάς του τη δυνατότητα, εφόσον κερδίσει τη σχετική έφεση, να είναι ξανά υποψήφιος από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά, υπήρξε φυσικά αποτέλεσμα ενός… υπόγειου συμβιβασμού, για να αποτραπεί η κατάρρευση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, η οποία στηρίζεται και στον κεντροδεξιό συνασπισμό του “Καβαλιέρε”.
Σήμερα, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, και στο περιθώριο του διαγγέλματος Μπερλουσκόνι, με το οποίο ο επικεφαλής του “Forza Italia” ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη, και ζητάει από τους συμπατριώτες του να του δώσουν μεγάλη πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την Ιταλία, η πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας εξηγεί πολλά.
Τη δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία “SWG” και δείχνει ότι το 43% των πολιτών της Ιταλίας θεωρεί πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι θύμα δικαστικής δίωξης, κάτι δηλαδή που υποστηρίζει και ο ίδιος ο “Καβαλιέρε”.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή την άποψη έχει το 26% των ψηφοφόρων του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, δηλαδή του κόμματος που ίδρυσε ο πρώην κωμικός Μπέπε Γκρίλο. Επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα αυτό λειτούργησε ως δεξαμενή διαμαρτυρίας κυρίων των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς. Που φυσικά, λατρεύουν τον Μπερλουσκόνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου