Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Τρόικα βάζει "λουκέτο" στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Aμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξης του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς απασχολεί περί τα 712 άτομα φέρεται να εξέφρασε η Τρόικα.


Σύμφωνα με τo real.gr, η Tρόικα έκρινε σε συζήτηση που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι «η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς τις υπηρεσίες του ΥΜΑΘ» για να πάρει τότε ιδιαίτερα σκληρές απαντήσεις από την κυβέρνηση, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονταν με «εθνικούς λόγους» και «πολιτικούς συμβολισμούς».

Στην κεντρική δομή του υπουργείου απασχολούνται 392 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που αλληλοκαλύπτονται με τις υπηρεσίες των καλλικρατικών δήμων και της περιφέρειας, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να βρει τους 5.500 εργαζόμενους που υπολείπονται από τον στόχο των 12.500 μέχρι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση του μνημονίου, η συζήτηση επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και την υπαγωγή ορισμένων υπηρεσιών του στα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, όπως είχε συμβεί επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Η Τρόικα εκτιμά ως «υπαναχώρηση» την επανασύσταση του εν λόγω υπουργείου και θεωρεί τους «συμβολικούς λόγους» υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες «πολυτέλεια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου