Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Εκπλήξεις θα κρύβει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσάρεστες εκπλήξεις θα κρύβει για πολλούς από τους σημερινούς συγκυβερνώντες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Θα είναι μάλιστα έτσι διατυπωμένη ώστε η απόρριψή της από τις Κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο της ΝΔ όσο και της ΔΗΜΑΡ να μην είναι εύκολη υπόθεση.

Στην παρούσα φάση πάντως ειδική επιτροπή μελετάει στην Κουμουνδούρου τα στοιχεία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάθεσή του (δυστυχώς όχι όλα γιατί κάποιοι φρόντισαν γι αυτό, λέει με νόημα στέλεχος του κόμματος ) προκειμένου η πρόταση που θα κατατεθεί να είναι και πλήρης και εμπεριστατωμένη.
Οι πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι στην πρόταση θα καταλογίζονται οι ευθύνες του Γ. Παπακωντανστίνου, ωστόσο θα υπάρχει ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τον συντάκτη της πρότασης «υπεξαίρεσε και παρακράτησε τη λίστα» και την έδωσε όταν πλέον αναγκάστηκε από τις εξελίξεις να τη δώσει.
Από εκεί και μετά αναζητείται η διατύπωση που θα καταλογίζει πολιτικές ευθύνες τόσο στον Γ. Παπανδρέου, όσο και στον Γ. Στουρνάρα.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η σπουδή των Κυβερνώντων να καταθέσουν χθες την πρότασή τους.
Η εκτίμηση είναι πως αυτό έγινε λόγο της δύσκολης θέσης που έχουν περιέλθει κυρίως το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο πρωθυπουργός ο οποίος στην περαιτέρω αποδιοργάνωση της Ιπποκράτους βλέπει την πτώση της κυβέρνησής του.
Γι” αυτό, λένε στην Κουμουνδούρου, έσπευσαν όλοι ανακουφισμένοι να φορτώσουν τα πάντα στον Γ. Παπακωνσταντίνου, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βγουν από τη δύσκολη θέση.
Ωστόσο, σημειώνουν, τα ερωτήματα παραμένουν.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου, όπως για παράδειγμα ποια είναι τα υπόλοιπα 2000 και πλέον ονόματα, αν έχουν ελεγχθεί, αν προκύπτουν ευθύνες και κυρίως γιατί και με ευθύνη ποιου δεν ελέχθησαν μέχρι τώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου