Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πιθανή η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας


Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, εξετάζεται, όπως επισήμανε σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Σκαι, ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

 Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Θεοχάρης, ανέφερε ότι «από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής τελών, που είναι στο τέλος κάθε έτους, για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ώστε να αποφεύγονται οι ουρές».
 Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των πολιτών που έχουν υποχρεώσει να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας είχαν προσέλθει και εξοφλήσει τις οφειλές τους μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ (αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Ερωτηθείς κ.Θεοχάρης εάν ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 100.000, είπε ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα τις προσεγγίσει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου