Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση μέχρι 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων


Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2013 μέχρι την επόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε σήμερα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

Η παράταση αφορά και όσους φορολογούμενους σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Σημειώνεται πως μέχρι την Παρασκευή είχαν παραλάβει την ειδική απόδειξη για το τέλος κυκλοφορίας το 60% των πολιτών που είναι υποχρεωμένοι. 

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.

Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου