Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: «Δεν αποκλείω το ενδεχομένο να πολιτευτώ»


Ανοιχτό άφησε το ενδεχομένο να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ωστόσο δήλωσε πως τον ελληνικό λαό «λίγο τον απασχολεί ποιος θα είναι υποψήφιος».
 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη σχέση του με την πολιτική, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει ευθέως, διευκρινίζοντας: «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε απασχολεί ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Αυτό για το οποίο αγωνιούν είναι το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση συνεργασίας να εξαντλήσει την τετραετία.

Σε ό,τι αφορά τους καταθέτες στο εξωτερικό, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: 

 «Τώρα που οι συνθήκες έχουν ομαλοποιηθεί θα πρέπει όσοι απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες να τις επιστρέψουν. Αυτό δεν θα είναι μόνο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αλλά θα ωφελήσει και τους ίδιους», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει ότι «από το 2013 θα έχουμε περιουσιολόγιο για όλους». 

Αποκλείει πάντως οποιαδήποτε μορφής φορολογική αμνηστία για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του 2013 είναι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών και η επίσπευση όλων των απαραίτητων αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία. 

«Το γεγονός ότι εξοβελίσαμε τον κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή δεν σημαίνει ότι τελείωσε η εθνική μας προσπάθεια. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας να θέσουμε σε λειτουργία το νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην επιχειρηματικότητα και θα εξασφαλίσει αύξηση της απασχόλησης», προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του.

Ερωτώμενος για την ανεργία των νέων, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «η οικονομία είναι ακόμη και αυτή τη στιγμή γεμάτη περιχαρακωμένες νησίδες προνομιούχων που κρατούν τις πόρτες των επαγγελμάτων τους κλειστές στους νεότερους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου