Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Έκπληξη: Το Χρηματιστήριο Αθηνών καλύτερο στην Ευρώπη για το 2012!


Athens-stock-exchange
Ακόμη και οι ίδιοι οι συντάκτες του CNN που υπογράφουν το σχετικό ρεπορτάζ, δηλώνουν δημοσίως την έκπληξή τους: Σε πείσμα λοπόν της γενικότερης εικόνας που διαμορφώθηκε για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο το προηγούμενο διάστημα, και ειδικά πριν από τις εκλογές του Ιουνίου και την άνοδο της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη σε απόδοση αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπροστά ακόμη και από το DAX της Γερμανίας!

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας κατάφερε να καταγράψει κέρδη 33% για τις μετοχές των εισηγμένων εταιρειών το  2012, παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, όπως σημειώνει με νόημα το CNN.
Και αποδίδει την έκπληξη στο γεγονός ότι μετά την καθοριστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Eurogroup, και την πολιτική στήριξη της Γερμανίας στη διασφάλιση της παραμονής στην Ελλάδα στην ευρωζώνη, οι αγορές απέσυραν την πίεση που ασκούσαν. Και πλέον, αναζητούν αλλού… θύματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου