Για το 2013 και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα έγραψαν ο καθένας σε δικό του άρθρο οι πολιτικοί αρχηγοί. Σχεδόν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων «εύχονται» την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ προτείνουν και τους τρόπους όπου η χώρα μας θα βγει από το αδιέξοδο.
Αντώνης Σαμαράς
Στις μάχες που θα πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα το 2013 αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Μέχρι πριν λίγο καιρό η Ελλάδα εμφάνιζε σημάδια διάλυσης στο εσωτερικό ενώ δεν την εμπιστευόταν κανείς στο εξωτερικό» τονίζει ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως σήμερα όλα αυτά έχουν αλλάξει καθώς μέσα στη χώρα αρχίζει να ξαναγεννιέται η ελπίδα, ενώ στο εξωτερικό η αξιοπιστία έχει αποκατασταθεί.
Για τον Αντώνη Σαμαρά το ζητούμενο πλέον είναι να κερδηθεί «η μάχη της ανάπτυξης, η μάχη της κοινωνικής συνοχής, η μάχη της ανταγωνιστικότητας, η μάχη της ασφάλειας, η μάχη της δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το μεγάλο στοίχημα είναι «να πιστέψουμε στη αξία και στη δύναμή μας. Και να μείνουμε ενωμένοι, για να ξαναπάρουμε τη μοίρα του τόπου στα χέρια μας».
Αλέξης Τσίπρας
Εξαιρετικά σκοτεινό, χαρακτηρίζει το μέλλον της Ελλάδας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτός αν, όπως τονίζει, θέσει από μόνη της, ανοιχτά και δημόσια το ζήτημα ότι «η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών που έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων προκαλεί έναν φαύλο κύκλο ανεξέλεγκτης ύφεσης που θα τελειώσει μόνο με κοινωνική καταστροφή και άτακτη χρεοκοπία».
Στο άρθρο του στην Real News ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει «να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση συμμαχιών και σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους, με όρθιες τις κοινωνίες».
Μάλιστα θεωρεί πως θα πρέπει η χώρα μας να είναι αυτή που θα υποδείξει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση «που θα διασφαλίζει τόσο τη βιωσιμότητα του χρέους και την αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας όσο και τη συνοχή της ίδιας της ευρωζώνης».
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ως τη χρονιά της στροφής για την πατρίδα μας από την ύφεση, την ανεργία και την αβεβαιότητα στην αισιοδοξία, την αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού για τη δημοσιονομική προσαρμογή, χαρακτηρίζει το 2013 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους ως το «πιο σκοτεινό σημείο και το πρώτο χάραγμα» καθώς επισημαίνει πως είναι το εξάμηνο των πρόσθετων εισοδηματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ και του ακριβότερου πετρελαίου θέρμανσης.
Από την άλλη όμως τονίζει πως θα είναι και το εξάμηνο της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες, της ταχύτερης απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ και της επανέναρξης σημαντικών οδικών υποδομών.
Φώτης Κουβέλης
Τους άξονες του προγράμματος για την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει πως θα πρέπει να προωθηθούν εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι διαθέσιμοι πόροι για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας στην αγορά, να χρηματοδοτηθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του πληθυσμού, να προχωρήσει άμεσα η εξυγιάνση του πολιτικού συστήματος και να ανσυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση χωρίς απολύσεις και με κινητικότητα.
Προϋπόθεση όλων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών, η γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση και η επιδίωξη συγκλίσεων χωρίς ψηφοθηρικές εντάσεις και εκλογολογία.
Πάνος Καμμένος
Την ανάγκη δράσης για ένα Πατριωτικό Δημοκρατικό Τόξο επισημαίνει ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας πως η φυσιολογική αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων «σφίγγει ακόμα πιο γερά τον μνημονιακό βρόχο στον λαιμό της εθνικής οικονομίας» με αποτέλεσμα, όπως τονίζει σε άρθρο του στη Real News, τα νέα σκληρότερα μνημόνια.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνει πως θα αγωνιστεί για τη δημιουργία, ανάπτυξη και μαζική πολιτική δράση του Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου, της αναγκαίας και ικανής εθνικής συνθήκης για τη σωτηρία της χώρας.
Μάλιστα τονίζει πως σε αυτό το Τόξο έχουν θέση ισότιμα και ανεξάρτητα ιδεολογικών διαφορών όλα τα αντι-μνημονιακά κινήματα ανεξάρτητων και κινήσεις πολιτών που αποδέχονται τις αρχές της ισότητας και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης.
Αλέκα Παπαρήγα
Την ανάγκη ισχυροποίησης του λαϊκού κινήματος επισημαίνει η Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας πως αν ο λαός πιστέψει όσα του λένε οι κυβερνώντες αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση τότε και η νέα χρονιά θα είναι μια συνέχεια των προηγούμενων.
Στο άρθρο της στην Real News η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ζητά από το λαό να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις για να μπορέσει να αποκρούσει τα μέτρα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να βάλει τέλος σε αυτή την πορεία.
«Η βαθειά καπιταλιστική κρίση φανέρωσε πόσο επικίνδυνη και αδιέξοδη είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη» δηλώνει η κ. Παπαρήγα καλώντας τους πολίτες να εμπιστευθούν το ΚΚΕ το οποίο, όπως λέει, δικαιώθηκε στις προβλέψεις του.
Νίκος Μιχαλολιάκος
Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής έτσι ώστε να βγει η χώρα από την κρίση ζητά ο Νίκος Μιχαλολιάκος,
O γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τονίζει πως πέρα από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα πρέπει να βρίσκεται η ευτυχία και η ευημερία της πατρίδας μας ενώ επισημαίνει πως πέραν της οικονομίας υπάρχουν και τα εθνικά θέματα.
«Ότι και να γίνει, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον και προπαντός θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και άλλες φορές η πατρίδα μας πέρασε δύσκολους καιρούς και δύστυχες μέρες αλλά κατόρθωσε τελικά και κέρδισε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας, της περηφάνειας» τονίζει ο κ. Μιχαλολιάκος.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου