Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η τεχνολογία του Robocop στη διάθεση της αστυνομίας

Η εγκληματικότητα στη Βραζιλία είναι σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και αυτό οδήγησε τις αρχές σε ιδιαίτερα τεχνολογικά καινοφανή μέτρα αναφορικά με την εξιχνίαση διαφόρων υποθέσεων. Συγκεκριμένα θα εξοπλίσει τους αστυνομικούς με υψηλής τεχνολογίας γυαλιά, τα οποία θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πρόσωπα ακόμα και σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων και θα εντοπίζουν εγκληματίες, αγνοούμενους ή καταζητούμενους.

Το βιομετρικό αυτό σύστημα αποτελείται από μία ειδική κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στα γυαλιά, τραβάει συνεχόμενα καρέ στο οπτικό πεδίο του αστυνομικού και έπειτα τις προωθεί στη βάση δεδομένων της αστυνομίας σε πραγματικό χρόνο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηριστεί ως μία κινητή κάμερα ασφαλείας / παρακολούθησης. Το σύστημα στη συνέχεια διασταυρώνει, κατά πόσο οποιοσδήποτε είχε προβλήματα με το νόμο. Εάν τελεσφορήσει η διασταύρωση, μία κόκκινη κουκκίδα εμφανίζεται πάνω στο πρόσωπο του ύποπτου, και η αστυνομία δρα αναλόγως.

Ο ταγματάρχης Leandro Pavani δηλώνει ότι η όλη διαδικασία είναι πιο αθόρυβη από τη παραδοσιακή, μιας και δε χρειάζεται ερωτήσεις , ο υπολογιστής αναλαμβάνει τη διασταύρωση στοιχείων. Ο όλος εξοπλισμός έχει προσφερθεί από μία αντιπρόσωπο εταιρεία στο Ισραήλ. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται εκεί στον έλεγχο των συνόρων.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι τόσο ανεπτυγμένη που δύναται να ξεχωρίσει ακόμα και ομοζυγωτικά δίδυμα. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί σύστημα ομοιότητας 46,000 σημείων, μπορεί να ελέγχει με ευκρίνεια από απόσταση 50 μέτρων, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να προσαρμοστεί για λειτουργία και σε απόσταση των 20 χιλιομέτρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου