Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Καλό ταξίδι Ολουμπάγιο

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια! Έχοντας ολοκληρώσει μια επιτυχημένη σεζόν, ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι, αναχωρεί από την Ξάνθη με προορισμό την πατρίδα του και την προετοιμασία του γάμου του. Μια απροσεξία όμως έμελλε να κόψει απότομα το νήμα της ζωής του 26χρονου! Η φανέλα με το νούμερο 13 θα μείνει κρεμασμένη στα αποδυτήρια για να θυμίζει το γεμάτο πίστη στον Θεό, χαμογελαστό παιδί που όλοι αγάπησαν! Καλό ταξίδι…

Γεννημένος στις 13 Αυγούστου του 1985, ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι, κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπέντελ Ίνσουρανς, στην οποία αγωνίζεται από το 2000-02. Στην συνέχεια θα μείνει για δύο σεζόν στη Ντέλτα Γιουνάιτεντ πριν εγκαταλείψει την Νιγηρία για να ξεκινήσει το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Πρώτος σταθμός η Χάποελ Ιερουσαλήμ, με την οποία έχει 23 συμμετοχές την περίοδο 2004-05. Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει στη Χάποελ Τελ Αβιβ, όπου έχει 10 συμμετοχές και ολοκληρώνει ως κυπελλούχος. Τη σεζόν 2006-07 αποτελεί μέλος της Ράματ Γκαν με την οποία δεν αγωνίζεται. Στη Χάποελ Μπνέι Λοντ, θα έχει την πιο επιτυχημένη του χρονιά στο Ισραήλ με 30 συμμετοχές και δύο γκολ.

Αυτή η σεζόν του ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης και το 2008 τον βρίσκει στη Ρουμανία και την Ραπίντ Βουκουρεστίου, με την οποία έχει εννέα συμμετοχές. Επόμενος σταθμός η Άλταχ στην Αυστρία το 2009. Ακολουθεί η Γαλλία και η Μπουλόν, στην οποία έχει 13 συμμετοχές και ένα γκολ.

Η παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα τον φέρνει στη SKODA Ξάνθη. Το ξεκίνημα δεν είναι το ιδανικό, όμως η συνέχεια του ανήκει. Φτάνει τις 24 συμμετοχές και βοηθάει την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία. Θα χριστεί και δύο φορές σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο και την Κέρκυρα.

Η καριέρα του με την εθνική ομάδα της χώρας του θα ξεκινήσει το 2005 στην ομάδα κάτω των 20 με την οποία θα έχει πέντε συμμετοχές. Με την ομάδα των ελπίδων στην οποία μεταπήδα το 2008 θα αγωνιστεί πέντε φόρες και η πρώτη του συμμετοχή με την μεγάλη εθνική, έρχεται στις 29 Μαϊου του 2009, με αντίπαλο την Ιρλανδία.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 παίρνει αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Νιγηρίας έχοντας σκοράρει ένα γκολ στον ημιτελικό με το Βέλγιο.

Και να θες να μην πιστέψεις στα περίεργα παιχνίδια της μοίρας και στους συμβολισμούς των αριθμών, δεν μπορείς να αγνοήσεις το 13! Το αγαπημένο νούμερο του Ολουμπάγιο που τον ακολουθούσε, σε όποιο σύλλογο και αν αγωνίστηκε. Δυστυχώς επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη φήμη του!

Πηγή: sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου