Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Έλληνας υπουργός "τα βρόντηξε" και εκτρέφει σαλιγκάρια!Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών βρήκε την ησυχία του καλλιεργώντας “χρυσά” σαλιγκάρια σε μία έκταση 8,5 στρεμμάτων στην ορεινή Αρκαδία. “Δεν μπορούσα να επιστρέψω στη δημοσιογραφία όταν δεν εξελέγην βουλευτής. Η υπογραφή μου δεν θα είχε πια την ίδια αντικειμενικότητα” λέει προσθέτοντας ότι με το εφάπαξ από την Ένωση Συντακτών αγόρασε τους γεννήτορες των σαλιγκαριών, προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό και άρχισε να πειραματίζεται στην εκτροφή. 
“Είχα άγιο σας λέω. Δεν μου άξιζε να ζήσω μία κατάσταση σαν αυτή που ζουν σήμερα οι πολιτικοί” σημειώνει και προσθέτει ότι δεν του λείπουν ούτε οι πολιτικοί, ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε και το κόμμα. 

Σημειώνεται ότι η παραγωγή του κ. Κασσίμη επιδοτείται κατά 60% ωστόσο ακόμη δεν έχει “ανοίξει” ο επενδυτικός νόμος.

Ο κ. Κασσίμης δεν είναι ο μόνος που από πολιτικός έγινε γεωργός. Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλ. Δαμιανίδης εγκατέλειψε την πολιτική και στράφηκε προς τις κερασιές, τις ελιές, τα φασολάκια και τα μαρούλια. Δικηγόρος στο επάγγελμα, αφού άφησε τον Κοινοβούλιο δεν το άσκησε ξανά. 

Στράφηκε στη γη, γιατί αυτό “τον αγγίζει” όπως λέει. “Προτιμώ να ζω έτσι παρά να είμαι πολιτικός. Γιατί εγώ αυτά που πίστευα πριν μπλέξω με την πολιτική τα ζητούσα και μετά και δεν τα είδα. Προέρχομαι από την Αριστερά. Έλεγα τα πιστέυω μου στο ΠΑΣΟΚ και με έλεγαν “σοσιαλδημοκράτη” και μετά “συμπαθή αριστερό” - αν είναι δυνατόν” σημειώνει. 

“Τι θέλατε δηλαδή; Να είμαι στην πολιτική, να ξεσηκώνω τον κόσμο και μετά να τους γυρίζω την πλάτη;” λέει ο πρώην πολιτικός. 

Με τα αμπέλια καταγίνεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Σγουρίδης. Από τα 100 στρέμματα της οικογένειας παράγει εξαιετικό κρασί. “Παραμένω πάντοτε ενεργός πολίτης αλλά όχι επαγγελματίας πολιτικός” αναφέρει και προσθέτει με... νόημα: “Χωρίς να τη σπουδάσω γνωρίζω την οικονομία καλύτερα από αυτούς που έχουν σπουδάσει στο LSE και έχουν καταστρέψει την Ελλάδα”. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου