Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΔΑΠ σήμερα ... όπως λέμε ΟΝΝΕΔ παλαιότερα;


Σε παλαιότερες εποχές η "τωρινή¨ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κατηγορούσε τον προηγούμενο Πρόεδρο, Γιώργο Παπανικολάου, για απραξία και εσωστρέφεια. Οι κατηγορίες αυτές γινόντουσαν με αφορμή την αδυναμία  της ΟΝΝΕΔ να προχωρήσει σε κοινωνικές εκδηλώσεις ευρείας κλίμακας.


Φυσικά, οι εν λόγω κύριοι απέκρυπταν συστηματικά το γεγονός πως ο Γιώργος Παπανικολάου είχε να αντιμετωπίσει μία συνεχή αντιπολίτευση εκ μέρους τους, η οποία όχι μόνο πάγωνε τη δυνατότητα δραστηριοποίησης (αφού δεν υπήρχε καμία στήριξη), αλλά υπονόμευε και την ενότητα της παράταξης με συνεχείς "κόντρες". Σήμερα, που "θεωρητικά" έχουν πάρει το "παιχνδι" στα χέρια τους ... τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα!!!

Η ΟΝΝΕΔ πράγματι έχει αλλάξει. Απαλλαγμένη από την όποια αντιπολίτευση και από κάθε διαφορετική φωνή, που συστηματικά εξοντώθηκε προς χάριν του νυν "ρωμαίου αυτοκράτορα" ... παρουσιάζει κινητικότητα. Ημερίδες, μουσικές παραστάσεις, κεράκια στους δρόμους, βόλτες με ποδήλατα, πολλά - πάρα πολλά πάρτυ, απίστευτες εκδρομές, άπειρες ιστοσελίδες για κάθε ζήτημα και άλλα πολλά, που σίγουρα ανταποκρίνονται στο "αδιάφορο", "νωθρό" και "άχρωμο" χαρακτήρα της εποχής μας. Εξάλλου η ηγεσία της σημερινής ΟΝΝΕΔ ... είναι παιδιά - άξιοι εκφραστές της εποχής της. Εκφράζουν το τεράστιο "Ο" σύμβολο της παράταξης ... που σαν ένα τεράστιο μηδενικό κυλάει ολοστρόγγυλο έτοιμο να παρασύρει όποιον σταθεί στο διάβα του.

Φυσικά, όλη αυτή η "δράση" ... έχει κόστος. Δεν αναφερόμαστε σε οικονομικό κόστος, αυτό αν έχει το θάρρος ο Ανδρέας ας το αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ. Αναφερόμαστε σε ανθρώπινο κόστος. Σε όλα αυτά τα παιδιά της ΔΑΠ που τραβολογάνε σε ανούσιες εκδηλώσεις αντί να τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά που τόσο καλά ξέρανε στα Πανεπιστήμια - να κερδίζουν τη ζωή και τις εκλογές με ιδέες και πάθος. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ΔΑΠ δεν αφέθηκε ούτε καν να διαμορφώσει την πρόταση παιδείας, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει πρόταση παιδείας της ΟΝΝΕΔ και όχι της ΔΑΠ.

Για να μπορέσουν να δείξουν πως υπάρχει δραστηριότητα στην ΟΝΝΕΔ και να προβάλουν τη προσωπική τους δράση ... κάποιοι θυσιάζουν τη ΔΑΠ. Πρόεδρε πάρε μέτρα και κεφάλια. Η ιστορία καταγράφει και υπάρχει αδέκαστος κριτής. ΟΣΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΔΑΠ ... μπορεί να έχουν παρόν...αλλά δεν θα έχουν κανένα μέλλον. 

Εμείς εξάλλου "τρελοί" ήμαστε ότι θέλουμε λέμε. Τι θα πει αυτό; Ρώτα τους ανθρώπους σου ... αυτοί ξέρουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου