Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αστυνομία: «Οι γυναίκες να μην κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου» !!!



Διαβάζουμε στον «Οδηγό του Πολίτη», που εκπονήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και δημοσιεύει σήμερα το “Πρώτο Θέμα”  «χρήσιμες συμβουλές για γυναίκες»: «Η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας σας πρέπει να είναι φωτισµένη σωστά ώστε να µην υπάρχουν σκοτεινές σκιές όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί»


Αν δεν είναι φωτισμένη, εκτός από τα παράπονα τους στο Δήμαρχο, να κυκλοφορούν με φακό;

Βεβαιωθείτε ότι στην κύρια πόρτα υπάρχει ‘µατάκι’ έτσι ώστε να βλέπετε ποιος είναι στην πόρτα σας πριν ανοίξετε .

Αν δεν υπάρχει «ματάκι»,ή αν το ταπώσουν, τι κάνουμε; Μένουμε στο σπίτι μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία;

Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, ώστε οι άνθρωποι να µην βλέπουν µέσα το σπίτι σας, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Ένα σκασμό λεφτά είχαμε δώσει για τις «αραχνοΰφαντες», να τις αλλάξουμε να γυρίσουμε στα χοντρά υφάσματα πάλι;

Να µην εισέρχεστε σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζετε. Εάν το κάνετε φροντίστε να παραμείνετε κοντά στην πόρτα του ασανσέρ και εντός εμβελείας του πίνακα ελέγχου.

Αν μένετε σε πολυκατοικία με καμιά τριανταριά διαμερίσματα, φροντίστε να τους γνωρίσετε όλους, καθώς και τους συγγενείς τους φίλους και τους κουμπάρους τους.

«Όταν βρίσκεστε µακριά από το σπίτι µόνη . Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς που είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση . Ποτέ µην δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.»

Αν είναι πάντα κάποιος να γνωρίζει που βρίσκονται οι γυναίκες, αυτό είναι το τέλος των παράνομων σχέσεων.

Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας: Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.

Ήξερα για σπίτια με το «κλειδί στο χέρι». Τώρα θα δούμε και κυρίες.

Όταν περπατάτε στο δρόµο. Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια . Να φροντίσετε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους. Να µην πηγαίνετε µε τα πόδια µετά τη δύση του ηλίου. Πάρτε ένα ταξί ή ζητήστε από ένα φίλο να σας µεταφέρει.

Περπάτημα με στυλ «είναι κεφάτη, γυρίζει από του Βερόπουλου», όσο είναι μέρα. Μετά τη δύση του ηλίου απαγορεύεται η κυκλοφορία άνευ συνοδείας.

Σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Να µην δέχεσθε κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόµη και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήστε από το σερβιτόρο ή το µπάρµαν ποτά που είναι κλειστά, όπως µπύρα κλπ . Εάν έχετε αφήσει το ποτό σας αφύλακτο ακόµη και για µισό λεπτό να µην πιείτε ξανά ούτε µια γουλιά από το ποτό αυτό.

Προβλέπεται να λανσαριστεί το νέο προϊόν μπύρα-μινιατούρα-σφηνάκι. Επίσης αναμένεται  αύξηση των θέσεων εργασίας, καθώς ανοίγει το επάγγελμα «φύλακες αλκοολούχων και μη ποτών».

Ωρέ που πάμε, που πάμε…
Η κατάντια δεν έχει τέλος.

Μ.Ο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου