Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ληστές καίνε σπίτια για να καλύψουν τα ίχνη τους



Μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε τη νύχτα στην Αθήνα και στον Πειραιά. Οι σοβαρότερες περιπτώσεις είναι αυτοί τριών εξοχικών σπιτιών, στη Σαλαμίνα, από διαρρήκτες, οι οποίοι προφανώς έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, με αποτέλεσμα δύο από τα σπίτια να υποστούν σοβαρές ζημιές.


Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2 τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αγίου Αθανασίου και Ευρυβιάδου, όπου οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν εξοχικό σπίτι και έβαλαν φωτιά σε κουρτίνα του παραθύρου την οποία περιέλουσαν με αλκοόλ, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Πενήντα λεπτά αργότερα, στην οδό Αρτέμιδος, οι εισβολείς διέρρηξαν άλλη εξοχική κατοικία στην οποία, επίσης, στη συνέχεια έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι επιθέσεις αυτές έκλεισαν στις 3.25, στη λεωφόρο Αιαντίου, και πάλι στη Σαλαμίνα όπου οι διαρρήκτες πυρπόλησαν μια ακόμη εξοχική κατοικία, με σοβαρές υλικές ζημιές.

Εκτός από τα παραπάνω περιστατικά σημειώθηκαν και οι εξής εμπρησμοί:

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Μοσχάτο, άγνωστοι πιθανότατα με εύφλεκτο υγρό έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε τρία σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Μία ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Χριστιανουπόλεως και Πανδοσίας, στην Αθήνα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από τρία γκαζάκια εκ των οποίων εξερράγησαν τα δύο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να υποστούν ζημιές μια μοτοσικλέτα και δύο σταθμευμένα οχήματα.

Στη 1.50 στη συμβολή των οδών Κασταλίας και Κερκύρας στην Κυψέλη εξερράγη και άλλος αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελούνταν από δύο γκαζάκια και τρία σπρέι στην είσοδο καταστήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Στο Περιστέρι, στις 2 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Πελοπίδα και Πλουτάρχου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων και σε σταθμευμένο ΙΧ με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.

Το μπαράζ των εμπρησμών ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 5 το πρωϊ όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Καρύστου στους Αμπελόκηπους η οποία επεκτάθηκε σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα από τα οποία τα δύο καταστράφηκαν ενώ το τρίτο υπέστη υλικές ζημιές.

Για τις εμπρηστικές επιθέσεις γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου